Endesa avança en l’automatització de la seva xarxa elèctrica a Girona

Endesa està avançant en l’automatització de la seva xarxa elèctrica a la província de Girona, amb una inversió de gairebé tres milions d’euros, segons ha informat en un comunicat aquest dijous.

La companyia elèctrica està instal·lant un total de 120 telecomandaments als centres de transformació gironins, que permetran reduir en un 20% el temps d’interrupció del subministrament en cas d’incidència.

Amb aquesta millora, el centre de control d’Endesa a Barcelona podrà accionar a distància els dispositius de maniobra de les instal·lacions sense haver de desplaçar-se sobre el terreny quan és produeixen afectacions en el servei.

La instal·lació d’aquests 120 nous sistemes al llarg d’aquest any a Girona suposarà aconseguir aproximadament el 20% de centres de transformació telecontrolats, del total de 6.900 instal·lacions situades a la demarcació.

Fins al moment, aquestes actuacions de millora s’han realitzat a 30 centres de transformació de fins a 11 municipis de Girona, beneficiant als clients de Castelló d’Empúries, Figueres, L’Armentera, Roses, Vilafant, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Salt, Joanetes, Blanes i Vildemuls.