Les obres a l’Hospital Joan XXIII amplien i milloren els espais i els serveis

La construcció de la nova hemodiàlisi ha permès l’adequació de la Unitat Coronaria a la 5a planta B, i incorporar 8 boxs per reforçar l’atenció als usuaris

Obres a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Foto CEDIDA

La construcció de la nova hemodiàlisi ha permès l’adequació de la Unitat Coronaria a la 5a planta B, i incorporar 8 boxs per reforçar l’atenció als usuaris. Aquesta adequació i reforma de la 5a B està previst que finalitzi el pròxim mes d’octubre d’aquest any 2020, amb un pressupost de 707.374 euros que inclou l’obra civil i instal·lacions.

Un altre de les actuacions previstes per a finals d’aquest any és l’adequació del bloc quirúrgic amb l’ampliació de 2 quiròfans que permetrà incrementar el nombre d’intervencions quirúrgiques. Aquesta actuació està prevista finalitzar-la al mes de desembre, amb un pressupost de 773.975 euros l’obra i l’equipament.

Altres accions de millora que s’estan realitzant són: la creació de plantes d’hospitalització polivalents amb capacitat per atendre pacients amb patologies diverses, com és el cas de la 8a planta.

A hores d’ara s’estan renovant 3 ascensors que milloraran el flux vertical de pacients, usuaris i professionals, amb la possibilitat de crear diferents circuits compatibles. La renovació dels ascensors té un pressupost de 365.000 €.

A més, ja està instal·lada la nova màquina de producció de fred, de 700 kW, a la coberta de l’edifici C, per reforçar la demanda de fred del complex sanitari que requereixen les diferents àrees i que serà compatible amb el nou projecte de l’Hospital.

Cal destacar, finalment que en les pròximes setmanes, estarà enllestida la segona sala de ressonància magnètica que millorarà considerablement la resposta a la demanda d’aquest servei.