Les infermeres de Tarragona rebutgen que les farmàcies puguin fer tests d’antígens

El col·legi oficial subratlla que són establiments i que no estan condicionats per fer les proves

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) rebutja la possibilitat que les farmàcies puguin fer tests d’antígens per detectar la covid-19 atès que són establiments i “no estan condicionades per fer aquest tipus de proves”.

En un comunicat, la institució assenyala que les infermeres són “les professionals capacitades i amb formació específica” per realitzar la presa de mostres tant de les PCR com dels tets ràpids. A més, destaquen que cal prendre les proves amb la protecció adequada, en un lloc dedicat exclusivament a la recollida i on es garanteixi la traçabilitat de la prova.

Per CODITA, les farmàcies son establiments que no poden garantir aquests requisits i que aquesta recollida l’han de fer les infermeres ja sigui en els CAP o en llocs habilitats per a realitzar aquestes mostres.

“No només tenim clar que les proves les han de fer les infermeres, sinó que ens preocupa com es pot garantir la seguretat de les persones que estan a la farmàcia al costat de qui s’està fent la prova i, alhora, com es garanteix la privacitat dels resultats de qui s’està fet la prova”, explica Lluïsa Brull, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona.