Dimecres, 17 d'abril de 2024
És notícia

L’Arxiu del Port de Tarragona inicia un cicle de conferències sota el títol ‘Personatges de la II República a Tarragona’

Avatar photo

Les conferències s’emmarquen dins dels actes organitzats amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República

L’Arxiu del Port de Tarragona enceta un cicle de conferències sota el títol ‘Personatges de  la II República a Tarragona’ amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II  República. 

Les conferències es podran seguir en temps real a través del canal de Youtube del Port de  Tarragona alhora, que s’hi podrà assistir prèvia reserva a [email protected].  L’aforament màxim, al Tinglado 1 del Moll de Costa, per garantir les mesures sanitàries, serà d’una cinquantena de persones. 

El cicle es durà a terme els dimarts del mes de maig a les set de la tarda i, constarà de  quatre conferències impartides per persones especialistes que, durant la seva carrera  professional, han investigat i publicat obres i articles del personatge protagonista de la  conferència. 

Conferències i protagonistes 

La primera conferència tindrà lloc el dimarts 4 de maig i anirà a càrrec del filòleg Josep Lluís Carod-Rovira, qui tractarà sobre el personatge d’Antoni Rovira i Virgili (1882-1949),  periodista, historiador, polític i clar referent del període republicà. 

Josep Sancho Sancho, doctor en Història, impartirà la segona de les conferències que  tindrà lloc dimarts 11 de maig al voltant de la figura de Marcel·lí Domingo (1884-1939),  polític i escriptor, nomenat ministre d’Instrucció Pública en proclamar-se la República. 

La tercera conferència serà dimarts 18 de maig, i anirà a càrrec de la historiadora i  professora de la URV, Montse Duch Plana, qui coneix a fons la figura del navilier i polític  Macià Mallol Bosch (1876-1960) que fou governador civil durant un curt període de temps  un cop proclamada la República.

De l’última xerrada, que tindrà lloc dimarts 25 de maig, se n’ocuparà l’arxiver i historiador,  Jordi Piqué Padró, qui desglossarà el personatge de Peret Lloret Ordeix (1877-1967) que  va ser alcalde de la ciutat de Tarragona en època republicana.  

Actes en commemoració i protagonistes 

Amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República i, en un exercici clar de  recuperació de la memòria històrica, un seguit d’institucions i entitats de Tarragona han  organitzat diferents actes per celebrar aquesta efemèride.  

Des del 13 d’abril i fins al 15 de desembre sota el títol: ‘14 d’abril de 1931: 90 anys de la  Segona República. Programa de Memòria Històrica de Tarragona’, tindran lloc gairebé una  trentena d’actes i activitats proposades per més d’una quinzena d’entitats de Tarragona. 

L’Arxiu del Port s’ha volgut sumar a aquesta iniciativa i espera que les conferències siguin  un èxit i ajudin a recuperar la memòria d’un moment històric al territori.  

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torna el Poesia a les Caves de Sant Sadurní

Notícia següent

Tret de sortida a una nova 080 Barcelona Fashion 100% digital

Notícies relacionades