Tret de sortida a una nova 080 Barcelona Fashion 100% digital

Tremosa: "Una plataforma que projecta la indústria del país i la ciutat de Barcelona com a pol de talent i creació"

La 080 Barcelona Fashion ha arrencat aquest dilluns en una nova edició 100% digital i amb la Casa Milà-La Pedrera com a escenari. La 080 es trasllada a l’emblemàtic edifici de Gaudí després de celebrar-se al Recinte Modernista de Sant Pau en les dues anteriors edicions. El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida a aquesta 27a edició del certamen i l’ha definit com “una plataforma que projecta la indústria del país i la ciutat de Barcelona com a pol de talent i creació”. Les firmes Avellaneda, Menchén Tomàs, Eñaut, The Label Edition, Antonio Marcial i Álvaro Calafat han protagonitzat la primera jornada dels Fashion Show Films de la 080 Barcelona Fashion.

En les seves paraules de benvinguda, Tremosa ha destacat la Casa Milà-la Pedrera com “un espai on conflueixen moda, disseny i arquitectura”. El conseller d’Empresa ha assenyalat igualment que la 080 Barcelona Fashion “és una plataforma de moda compromesa amb la innovació, la sostenibilitat i la creativitat”. La decisió d’optar de nou per un format íntegrament digital, amb l’emissió de passarel·les per streaming, respon a la situació excepcional derivada de la pandèmia i, també, a la vocació de la 080 “d’avançar-se als escenaris de futur per a la moda” i a una voluntat d’apropar-la “a tots els públics”, segons ha assenyalat Tremosa.

En paral·lel, el conseller ha reivindicat Catalunya com a “un referent en moda al sud d’Europa, amb un ecosistema productiu sòlid i amb una llarga tradició, que compta amb 15.000 empreses i prop de 75.000 treballadors”. “I una clara vocació internacional”, ha puntualitzat Tremosa, que ha reiterat el compromís de la Generalitat “de continuar treballant amb les empreses i entitats del sector de la moda de Catalunya per mantenir i potenciar aquest ecosistema, per fer-lo encara més fort i competitiu”. El conseller d’Empresa ha finalitzat augurant tot d’èxit a aquesta edició que “sens dubte situarà Barcelona en el centre europeu de la moda”.