La URV podrà contractar 50 investigadors gràcies a un projecte europeu

La Universitat Rovira i Virgili (URV) podrà contractar 50 investigadors predoctorals gràcies al programa Martí i Franquès, subvencionat amb més de 4 milions d’euros per la Comissió Europea.

Els investigadors tindran un contracte de tres anys i el procés de selecció es farà entre aquest any i el 2021, segons informa la universitat de Tarragona i Reus.

El programa MSCA-COFUND-DP de la Comissió Europea aporta 4 milions i la URV, uns altres 4 procedents de recursos propis i d’organismes externs, com el Banc Santander, Fundació Catalunya la Pedrera, l’IRTA i d’altres.

El projecte vol captar talent internacional en el coneixement que imparteix la URV en ciències, ciències de la salut; arts i humanitats, enginyeria i arquitectura, ciències socials i jurídiques.

Els candidats han de complir uns requisits d’excel·lència molt elevats i, de ser seleccionats, comptaran amb unes bones condicions contractuals en salaris i despeses de recerca i rebran una formació d’alt nivell.

Un comitè format per personal de la URV i avaluadors externs valorarà la formació, els resultats d’investigació, l’experiència professional, la motivació i les referències dels sol·licitants.

A Espanya, només s’ha atorgat a la URV -el organisme amb millor dotació econòmica- a la Universitat Politècnica de Madrid i la Fundació Institut Recerca Biomèdica de Barcelona, que han rebut un milió d’euros aproximadament cadascuna.

La URV ja en va obtenir un altre de 8 milions el 2015, que va tenir un impacte de 27 articles científics, 40 treballs en conferències internacionals, 6 contribucions a la plataforma europea Horizon Results Platform i unes 50 activitats de divulgació.

A més, dels 45 projectes de recerca en marxa, en destaquen dos relacionats amb la Covid-19 que han tingut impacte internacional; un en enginyeria informàtica i un altre en bioquímica.