La Policia Nacional arresta a Tarragona un fugitiu buscat per homicidis amb armes de foc

La Policia Nacional ha detingut a l’Hospitalet de l’Infant (Tarragona) i a Collado Villalba (Madrid) dos fugitius que les autoritats reclamaven per homicidis amb armes de foc.

El primer, detingut a Tarragona, és un home sobre el qual constava una ordre europea de detenció i entrega que van interposar les autoritats alemanyes per un suposat homicidi en el qual la víctima va morir després de rebre un tret al cor.

Les investigacions van començar el passat 24 d’agost, quan la Policia Nacional va rebre una informació de la BKA alemanya que en sol·licitava la localització i detenció.

Els fets pels quals se’l buscava es remunten al 7 d’agost del 2019, quan el detingut –sobre el qual pesa una pena de cadena perpètua– va entrar a un restaurant d’Alemanya i va disparar vuit vegades a la seva víctima.

Després de l’acarament i peritatge de les empremtes que es van aportar, es va poder determinar que coincidien completament amb les d’un individu que residia amb identitat grega a l’Hospitalet de l’Infant.

Des de llavors, els agents de la investigació van comprovar els voltants del domicili, on van localitzar el fugitiu alemany, que duia un document d’identitat grec amb foto.

En la segona operació, els agents de la Policia Nacional han detingut a Collado Villaba (Madrid) un altre fugitiu que buscaven les autoritats de Colòmbia per un suposat homicidi perpetrat, també, amb una arma de foc.

VA MATAR UNA PERSONA A COLÒMBIA I ES VA AMAGAR A COLLADO VILLALBA

En concret, la detenció es va produir el passat 6 d’octubre, quan els agents van desplegar un dispositiu policial de control i vigilància després de saber que el fugitiu podia estar amagat al domicili d’un familiar pròxim. Després de diversos mesos d’investigació i nombroses vigilàncies, se’l va arrestar immediatament.

Els fets que se li imputen van passar el 19 de juliol del 2018 quan, amb altres membres de la seva organització criminal, en un parc de Palmira (Colòmbia), va atemptar contra la víctima amb una arma de foc, que va morir per la gravetat de les ferides. Les autoritats colombianes li van imposar una pena màxima de 37 anys.

La secció de fugitius de la Policia Nacional ha dut a terme les dues detencions. Des que es va crear l’any 2004, integrada en la Comissaria General de Policia Judicial, és la unitat del cos que es dedica exclusivament a localitzar i arrestar reclamats.

Només l’any 2019 es van practicar 486 detencions, la qual cosa ha comportat que la secció assumeixi la presidència de la Xarxa Europea d’Equips de Recerca Activa de Fugitius (ENFAST), que integren 28 estats membres de la Unió Europea.