La fira de l’oli nou Siurana celebra la seva vintena edició aquest cap de setmana

Tindrà lloc els dies 4 i 5 de desembre a la Plaça Corsini de Tarragona.

La fira de l’oli nou Siurana a Tarragona celebra aquest any la vintena edició, una edició atípica marcada per la Covid-19. Durant els dies 4 i 5 de desembre la Plaça Corsini comptarà amb diferents parades on la gent podrà comprar l’oli denominació d’origen protegida Siurana.

Més de cinc mil productors d’olives, diverses cooperatives i trenta-dos molins d’oli han treballat en l’elaboració d’aquest producte de proximitat en les comarques Tarragonines. Tot i que la collita ha estat una mica més reduïda que altres anys, el president de l’empresa que gestiona els mercats tarragonins, Dídac Nadal, ha afirmat que és “d’una qualitat excel·lent”. També, ha convidat a la gent a: “adquirir, aquest any més que mai, productes de km0, productes de proximitat i productes de tots els mercats de Tarragona”.

La fira s’ha hagut d’ajustar al nou context i comptarà amb totes les mesures de seguretat per evitar l’expansió de la Covid-19. Per aquest motiu s’han reduït el nombre de casetes i s’ha redistribuït l’espai per tal de complir la distància de seguretat necessària. A més a més, aquest any la fira se suma a la campanya “jo em corono” per la recerca de tractaments per la Covid-19.

El vicepresident de la denominació d’origen Siurana, Ferran Huguet, ha expressat amb decepció que “hem hagut de renunciar, al que tant ens agrada, que és la degustació que pot fer la gent dels nostres olis, els tallers de menjar i el vermut”, però que “s’ha d’evitar qualsevol propagació de la pandèmia”. A més, ha recalcat les virtuts de l’oli verge extra expressant que “és un gran defensor de la salut de les persones, especialment de les que pateixen problemes cardiovasculars”.