La Diputació de Tarragona edita un llibre sobre l’obra de l’escultor Tom Carr

La trajectòria de l’artista d’origen tarragoní, Tom Carr, ha estat aquest divendres protagonista al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, espai que ha acollit la presentació del llibre Tom Carr. L’escultura mental: presència i contingència, de Raquel Medina, coeditat per la Diputació de Tarragona i Viena Edicions. Es tracta del volum 43 de la Col·lecció Tamarit.

Artistes, persones vinculades al món de la cultura i amics de l’artista han omplert la sala d’actes del Museu per assistir a una conversa en què la crítica d’art i autora del llibre, Raquel Medina, ha reflexionat amb l’artista sobre l’essència de la seva obra i els diferents aspectes que es recullen a les pàgines del llibre. L’acte ha comptat també amb les intervencions del diputat delegat del Servei d’Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Garcia i del director de Viena Edicions, Enric Viladot.

L’obra de Raquel Medina explora les diverses creacions de l’artista i escultor i presenta un recorregut interpretatiu per l’àmplia trajectòria de l’escultor. S’hi aborden els aspectes que distingeixen l’obra de l’artista: l’experimentació amb l’espai, la minimització de la matèria i el protagonisme de la llum com a factor essencial.

La presentació d’aquest llibre monogràfic se suma a l’exposició que el Museu d’Art Modern va dedicar a Tom Carr el primer trimestre de 2021 (L’Escultura Mental: presència i contingència) i vol ser un reconeixement públic a l’artista a Tarragona.

L’obra de Tom Carr, artista visual de gran projecció internacional, es pot veure a diversos espais de Tarragona. És el cas de l’escultura Entrance a la Plaça Europa o l’obra Aqua et tempus, que forma part de l’exposició permanent del Museu d’Art Modern de la Diputació. Ha exposat en galeries i sales d’art d’arreu de Catalunya, l’Estat espanyol i molts altres països (Suïssa, Portugal, França, Estat Units, etc.) i ha impartit cursos a l’School of Visual Arts de Nova York, entre d’altres centres.

La seva obra ha arribat a diferents indrets de Catalunya, l’estat i l’estranger, bé sigui mitjançant exposicions temporals o bé a través d’instal·lacions permanents en espais públics. L’artista destaca per la seva obra escultòrica amb formes abstractes plenes de cromatisme, que juguen amb l’espai i amb allò eteri. Actualment Tom Carr té el seu estudi al Vallès i és professor de l’Escola Massana de Barcelona.