La CUP proposa obrir les parades de fruita i verdura de més mercadets ambulants

En concret, proposen obrir els mercats de Sant Pere i Sant Pau i el de Sant Salvador, limitant les parades a aquelles que venen productes alimentaris

La Candidatura d’Unitat Popular aposta pels mercats a l’aire lliure per garantir la distribució d’aliments frescos, de proximitat i de qualitat durant el període de crisi sanitaria en la que ens trobem i proposa a ESPIMSA que es reobrin alguns dels mercats que es van aturar arran de la COVID-19.

Les anticapitalites són conscients de les dificultats per garantir les limitacions d’aforament d’alguns mercats, però consideren que limitant els punts d’accés, els mercats a l’aire lliure poden complir les distàncies de seguretat i fins i tot eviten aglomeracions que es produeixen en espais tancats. A més, estar a l’aire lliure permet distribuir parades amb major distància, així com garantir un major control i higiene de la parada. Aquests mercats garanteixin, per tant, que hagi menys intermediaris i són una clara aposta per tal de comptar amb una major seguretat alimentària i sanitària.

La CUP ha proposat mantenir punts de venda de proximitat a l’aire lliure en els diferents municipis, i ho ha fet basant-se en les mesures de seguretat del PROCICAT i la Direcció General de Protecció Civil sobre mercats setmanals; la Resolució SLT/720/2020 i les indicacions del Departament d’Agricultura, així com atenent a les demandes d’Unió de Pagesos i altres col·lectius.

En el cas de Tarragona, la CUP valora com un encert i un gest valent per part d’ESPIMSA, mantenir oberts el Mercat Central, el Mercat Municipal de Torreforta i els mercats a l’aire lliure de la plaça del Fòrum i de la Mora. Amb tot, les cupaires creuen necessari ampliar aquesta oferta i per això han proposat al president i al gerent d’ESPIMSA obrir de nou els mercats a l’aire lliure de Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador, limitant les parades a aquelles que venen productes alimentaris i limitant els accessos.

Per últim, la CUP explica que els punts de venda de proximitat a l’aire lliure poden garantir més seguretat alimentària i sanitària degut a que hi participen menys intermediaris; a més, la mesura permet donar sortida a la producció agrícola o agroecològica de la zona.