El COFT col·labora amb l’Ajuntament de Tarragona per lliurar 290 targetes moneder de les beques menjador

Farmàcies de Tarragona ciutat, Bonavista, Campclar, Torreforta-La Granja, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau distribueixen durant aquesta setmana les targetes moneder als beneficiaris de la beca menjador

Imatge de la targeta menjador. Cedida

Amb l’objectiu de garantir la continuïtat de les beques menjador a l’alumnat dels centres escolars de Tarragona beneficiari d’aquest ajut, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), a través de les oficines de farmàcia, col·labora amb l’Ajuntament de la ciutat per tal de lliurar les targetes moneder habilitades per la Generalitat de Catalunya a les famílies amb fills que tenen concedida la beca.

Durant aquesta setmana i fins demà divendres, diverses farmàcies de Tarragona de forma
voluntària estan fent l’entrega als seus establiments de les targetes moneder. En total, es
lliuraran 290 targetes que no van poder ser repartides en la primera convocatòria. Aquestes estan carregades per a dues setmanes, deu dinars, amb un total de quaranta euros. La Generalitat les anirà recarregant automàticament mentre les escoles romanguin tancades per l’Estat d’Alarma, causat per la Covid-19. Els beneficiaris d’aquest ajut podran utilitzar les targetes per comprar aliments en qualsevol establiment.

Les primeres targetes moneder es van repartir el passat 28 de març en un dispositiu organitzat per l’Ajuntament de Tarragona mitjançant 78 voluntaris/es, entre els funcionaris del consistori.

De les 3.000 targetes a repartir, 290 no van poder ser lliurades als familiars que no van poder passar a recollir-les. És per aquest motiu que s’ha proposat una nova convocatòria a través de diverses oficines de farmàcia de Tarragona ciutat (centre i zona Eixample), Bonavista, Campclar, Torreforta-La Granja, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau per tal de garantir que l’aportació econòmica de les beques menjador arribi a tothom.

El President del COFT, Joaquim Nolla, valora positivament la col·laboració amb l’Ajuntament
de Tarragona i manifesta la seva satisfacció i agraïment per la “implicació i altruisme manifestats pels professionals farmacèutics en la tasca de lliurar les targetes moneder, tan
essencials per garantir la continuïtat d’aquestes beques a les famílies en situació de vulnerabilitat i que s’han vist afectades pel tancament de les escoles”. Nolla recorda que “des del COFT seguirem col·laborant amb les autoritats sanitàries i institucions i farem el que estigui a les nostres mans per atendre les necessitats de la comunitat i contenir el
coronavirus”.

Cal recordar que les targetes no són nominals i que cadascuna disposa d’un codi d’identificació per relacionar cada targeta amb cadascun dels alumnes beneficiaris de l’ajut.

Així doncs amb previ avís per part de l’Ajuntament a les famílies beneficiàries indicant la farmàcia on poden passar a recollir la targeta, aquesta serà lliurada als familiars adults que hagin acreditat mitjançant el DNI, el llibre de família o altre document, la identitat de l’alumne.