La Crida, inici de les festes de Santa Tecla 2021

Teatre Auditori del Camp de Mart, Teatre Tarragona i Teatre Metropol, escenaris simultanis d'aquesta primera nit de les Festes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Tret de sortida demà, dia 15 de setembre, de les festes de Santa Tecla d’aquest 2021 amb l’acte de la Crida. Enguany, per segon any consecutiu, l’acte se celebrarà a les 19 h des de les Muralles, al Passeig Arqueològic, on es retrà homenatge, com a Perpetuadora, a Roser Olivé i Aymerich. La Crida la introduirà la consellera de Festes, Inés Solé, i, com mana el costum, l’alcalde, Pau Ricomà, convidarà simbòlicament la ciutadania a participar de la festa gran de la ciutat, 

El toc d’obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal donarà pas a l’acte protocol·lari de nomenament de la Perpetuadora i de les Tecleres i els Teclers d’Honor d’aquest 2021, amb motiu de la seva gran implicació amb la festa:

 • Divina Viso Campanyà, 25 anys a la festa ballant el Patatuf i picant bastons amb l’Esbart Santa Tecla.
 • Miquel Àngel Díaz Rodríguez, ballador del Retaule i bastoner de l’Esbart Santa Tecla.
 • Xènia Garcia Fernández, Xavier Cabanes Llort i Gianina Álvarez Recasens, 25 anys picant bastons amb l’Esbart Santa Tecla.
 • Mireia Pous Llorach i Maria Guirro Castellnou, 25 festes majors amb els balls del Patatuf, de Cercolets i de Turc i Cavallets, i també balladores del Retaule.
 • Xavier Richart Peris, 30 anys a la festa acompanyant com a dolçainer, els balls de Cercolets i Turcs i Cavallets.
 • Yolanda Rizo Lobato, Carlos Sanjuan Torres i Toni Massó Montejo, 25 anys bastint castells amb els Xiquets de Tarragona.
 • Òscar Farreró Pujol, Roger Guardiola Parera, Jacob Viudez Vaqué, Andreu Piñol Guiral, Rosalia Piñol Guiral, Montse Prats Pont, Natàlia Vidal Garcia, Sara Burillo Cortés, Bea de la Osa Masdeu, Michael Schillaci León, Anna Schillaci León, Jordina Estopà Masdeu i Núria del Río Pérez, 25 anys fent castells a la Colla Jove Xiquets de Tarragona.
 • Alejandro González Ollé i Fernando Rodríguez Cruz, 25 anys de carretilles i sortidors amb el Drac de Sant Roc.
 • Lorda Marauri Gonzàlez, un quart de segle de trabucades i parlaments com a bandolera del Ball d’en Serrallonga.
 • Alexandre Dedes Rasillo, Marc Chornet Artells, José Miguel Quílez Fernández, Enrique Suárez Gascón, Josep Veciana Carbonell i Ricard Garcia Jardí, mulassers de dilatada trajectòria, 25 anys fent ballar la bèstia més entremaliada del nostre Seguici Popular.
 • Elisenda Gual Dols, Marta Altadill Sànchez i Maria Magdalena Torné Reverté, 25 anys amb els Nanos Nous de la ciutat.
 • Emi Recasens Collado, clarinetista de la Banda Unió Musical, 25 anys posant música a la festa.

En acabar l’acte, l’Esbart Santa Tecla farà el tradicional ball d’homenatge al Perpetuador i Teclers i Tecleres d’honor i seguidament l’alcalde i la Perpetuadora, donaran pas als simbòlics Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotècnia Estalella. Les campanes de la ciutat, amb motiu del 700 aniversari de l’arribada de la relíquia de santa Tecla, acompanyaran aquest moment sonor, que s’escamparà per tota la ciutat.

Seguint totes les mesures establertes pel PROCICAT, a l’acte només assistiran els homenatjats, els músics, els balladors, la Perpetuadora, les Tecleres i els Teclers d’Honor, els representants de les entitats del Seguici Popular i els membres del Consell Municipal.

La postal d’aquest any està dedicada al Magí de les Timbales, element emblemàtic, característic i indestriable del nostre Seguici Popular. Conjuntament amb aquesta, també es distribuïrà la postal de l’any 2020, dedicada a la Banda Unió Musical de Tarragona, que per raons dels protocols de la Covid-19 no es va poder lliurar l’any passat.