El Port de Tarragona acull una exposició del fotoperiodista Gervasio Sánchez sobre drets humans

El Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona acollirà fins al 9 de gener de 2022 una exposició del fotoperiodista Gervasio Sánchez que, sota el nom d”Activistes per la vida’, explica la vida de 40 activistes pels drets humans i ambientals a Amèrica Central.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, i Sánchez han presentat aquest dijous l’exposició, que ha organitzat l’associació Entrepobles amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament, i que és d’accés lliure.

“Es tracta de persones perseguides pel seu compromís per la defensa de la integritat dels seus territoris i comunitats, persones que lluiten com a defensores de la terra, que s’enfronten a grans empreses extractives i que lluiten per la naturalesa, i periodistes que intenten denunciar” el que passa a Guatemala i Hondures, ha explicat Sánchez.

Segons ell, que va treballar quatre mesos sobre el terreny entre 2018 i 2019 per fer aquesta exposició, el que més li va sorprendre va ser “la valentia amb la qual els activistes lluiten contra un món criminal ple de sicaris que maten sense pensar-s’ho dues vegades”.

Cruset ha destacat la importància d’exhibir, als espais culturals del Port de Tarragona, aquest tipus d’exposicions itinerants que reivindiquen i defensen aspectes “com la consolidació dels drets humans i ambientals amenaçats a tot el món”.