El patrimoni històric i cultural és el protagonista de la casa d’oficis de Campclar i la Part Alta

La Casa d’Oficis té com a objectiu formar i qualificar 30 joves en situació d'atur

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La vuitena edició de la Casa d’Oficis de Campclar i Part Alta organitzada per l’Ajuntament de Tarragona està emmarcada en l’àmbit de Descoberta del Patrimoni històric i cultural de la Ciutat de Tarragona. S’han organitzat tres mòduls amb temàtiques diferenciades però interrelacionades per tal d’aconseguir les sinergies necessàries per a dinamitzar la xarxa cultural i social d’ambdós barris. Els tres mòduls ofertats en aquesta edició són community manager, restauració de pedra i restauració de fusta. Cada mòdul té 10 alumnes.

La Casa d’Oficis té com a objectiu formar i qualificar 30 joves en situació d’atur. Es busca que aquests alumnes-treballadors puguin assolir uns aprenentatges i una experiència que els permeti millorar la seva ocupabilitat i les seves possibilitats d’inserció laboral. A més també es busca que reinsereixin al sistema educatiu.

La Casa d’Oficis ofereix d’una banda formació especifica en cadascun dels àmbits, així com formació transversal en àmbits com el coneixement de la llengua catalana, la formació en igualtat d’oportunitats i de gènere, la sensibilitat mediambiental, la creativitat i la cooperació i l’adquisició de competències digitals. A més també permet que els estudiants treballin en diferents projectes. En el mòdul de community manager, els alumnes-treballadors podran donar suport a diferents departaments de l’Ajuntament de Tarragona com comunicació corporativa, Patrimoni, Joventut i Cooperació, Premsa, Turisme, Comerç, Ocupació i Educació i Centres Cívics. D’altra banda els alumnes-treballadors dels mòduls de restauració de pedra i els de restauració de fusta donaran suport a les àrees de Patrimoni Històric i de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona. D’aquesta manera s’ampliarà la possibilitat d’intervenció en diferents espais del Patrimoni de la ciutat en les tasques de conservació i preservació. L’equip de la Casa d’Oficis fa un seguiment i orientació de tots els alumnes durant tot l’itinerari.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social:  projecte Treball als barris.