Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

El Festival Sota la Palmera 2021 porta els Sense Sal, la Beth i Cultrum com a artistes destacats

Avatar photo

Joventut posa en valor el paper de les dones a la cultura amb una important participació femenina i pels artistes del territori

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la programació del Festival Sota la Palmera, que se celebrarà de l’1 al 31 de juliol amb un total de 40 actes entre activitats culturals, concerts i espectacles. Aquesta serà una oportunitat més per posar en valor i visiblitzar el treball de dones creadores, amb la implicació d’unes cinquanta dones a la programació.  Tal i com ha volgut destacar el conseller de Joventut, Hermán Pinedo, durant la presentació, el Festival té com a objectiu “impulsar l’ús de l’espai públic com a espai d’interacció cultural i participació ciutadana”, eixos que també “permeten als joves l’experimentació i la formació de noves maneres d’entendre la cultura”.

Com a novetat neix el Cicle Margalló, que tots els dimarts de juliol a les 20h portarà a diferents espais de la ciutat, una mostra del treball de joves artistes que podran exhibir les seves creacions. Partint d’accions musicals i de dansa, peces breus, en algun cas motivant-ne la fusió de llenguatges artístics, es permetrà descobrir persones joves creadores amb inquietud i de valor emergent. El Festival Sota la Palmera apadrina aquest cicle que prendrà relleu aquest 2021 i voldrà ser amb el temps, un espai catalitzador i irradiador de la creació artística al carrer i a espais públics. Una connexió necessària per tal de recuperar carrers i places com a circuit d’exhibició cultural. (Ampliarem la informació del Cicle Margalló properament).

Els dimecres la Palmera s’omplirà de tardes amb cooperació, on es realitzaran diferents activitats dirigides a tots els públics com contacontes per infants, la projecció d’un documental i xerrades. Els dijous es presenten les Nits Temàtiques, un cicle d’arts escèniques que mostrarà accions de clown, humor, dansa, il·lustració, entre d’altres. A destacar enguany la nit de dansa que serà el 22 de juliol. I finalment, l’esperada programació musical dels caps de setmana, divendres i dissabtes, amb artistes i companyies de ressò nacional i estatal. Els estils d’enguany seran variats però en general propers als joves de diferents edats.

Els concerts 

Així com a caps de cartell tindrem els Sense Sal, Núria Graham, Beth o Caïm Riba; però també amb aportacions del territori com Cultrum o Bulkak, entre d’altres. Núria Graham obrirà el Festival sota la Palmera el divendres 2 de juliol. Es tracta d’una de les promeses del panorama musical actual. De pare irlandès i mare catalana, Núria Graham, cantautora i multi instrumentista de Vic, no va trigar a seduir a l’escena musical nacional amb la seva veu i els seus particular i personal so. Als escenaris de la Palmera també hi actuarà la mallorquina Maria Jaume el dissabte 10 de juliol amb el seu folk acústic que la va portar guanyar la darrera edició del concurs Sona9. El grup terrassenc Sense Sal presentarà el divendres 16 el seu darrer single La sortida, en la línia d’un pop-folk festiu que ens deixarà seduir per noves músiques i lletres optimistes.

D’altres artistes a destacar son Red California i Maluks, ambdós el divendres 23 de juliol. D’una banda un grup de pop-rock tarragoní, un cas totalment particular en el panorama musical perquè els hi encanta la salsa, la personalitza amb un toc de música urbana actual i la canta en català que van saltar a la fama amb la cançó Tarragona jo t’estimo molt i d’altra banda, Maluks, un grup valencià format per quatre dones que es van formar a principis del 2019 que promet l’escena musical valenciana de dancehall, reggae, cúmbia i dub.

En l’àmbit tarragoní seguirem el dissabte 3 de juliol i el divendres 9, amb Bulkak i Cutrum respectivament. D’una banda Bulkak és un grup nascut el 2014 a Tarragona que en els darrers 5 anys han publicat un EP, 3 senzills i el seu primer àlbum MIRATGES. Amb aquest últim treball Bulkak s’obre als escenaris nacionals a través de el rock, el folk i el hip hop. I d’altra banda, els tarragonins Cultrum, que preparen un nou salt als escenaris amb la presentació del seu tercer treball després de gairebé sis anys de silenci.

Un dels concerts més destacats serà sens dubte el treball de Caïm Riba en solitari, que es presentarà el 24 de juliol amb un disc alegre i ple de positivitat que ha estat concebut entre la gira Nararai i el confinament. Quan el va començar a compondre, s’encaminava a tenir un caràcter més intens i profund, però les necessitats del seu moment vital i la inesperada visita de la pandèmia global el van anar portant cap a un caràcter més fresc i despreocupat on es reforça el so més ric i electrònic que sempre l’ha acompanyat.

I finalment la gran Beth, que vindrà acompanyada de Eva Kaué, una cantant i compositora amb influències de jazz, soul i flamenc. Seguidament serà el torn de la Beth amb el seu darrer disc família que es sens dubte el resum dels seus gairebé set anys des que no publicava un nou treball. “Que tremolin els arbres” és l’avançament del que serà el nou disc de la Beth, un cant al optimisme descaradament. Una artista ens parla de futur, de positivisme i d’esperança en una cançó purament pop però amb una sonoritat més electrònica mai explorada abans per ella.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Protesta dels bombers de Girona davant del conseller d’Interior: “Som sis efectius per cobrir 170.000 habitants”

Notícia següent

Mataró manté la Fogonada de Sant Jordi

Notícies relacionades