Comencen les obres per la instal·lació de dos semàfors a Cala Romana

Aquests elements viaris permetran dotar de més seguretat als usuaris de les parades d’autobús i als vehicles que accedeixin al barri

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Les obres per la instal·lació d’un semàfor a Cala Romana ja han començat. Entre avui i divendres s’executaran els treballs preparatoris i a principis de la setmana vinent ja començaran les màquines a treballar.

L’objectiu d’aquesta actuació és dotar de més seguretat viària als vianants que són usuaris de les parades d’autobús urbà que hi ha als dos costats de l’N-340 i permetre un accés segur cap a Cala Roma. L’actuació consisteix en la instal·lació d’un semàfor per sentit de circulació i cada un d’ells estarà dotat d’un sistema de preavís per als vehicles a 150 metres de distància mitjançant uns discos de color ambre i intermitent.

Així mateix, els semàfors s’ubicaran a una distància de 50 metres del pas de vianants. Aquests nous elements viaris s’instal·laran a aquesta distància perquè ens trobem en un tram de carretera on la velocitat de trànsit normalment és superior a la permesa, per la qual cosa es garantirà una major seguretat dels vianants.  “Aquesta era una reivindicació històrica de l’Associació de Veïns de Cala Romana. Ens plau molt poder-la satisfer i, tan ràpid com la pandèmia ens ha permès, l’hem resolt  perquè era un element de seguretat viària fonamental”, subratlla el conseller de Mobilitat, Xavier Puig.

I afegeix: “És un primer pas important en la transformació de l’N-340 al seu pas per Llevant. A Tarragona, cada cop més, han de tenir un paper més rellevant els ciclistes i els vinents perquè el futur passa perquè tinguin més protagonisme”.

La durada de les obres és de 3 setmanes. La inversió d’aquesta obra és de 100.000 euros.