Arriben a Tarragona els falsos venedors de pisos a través de TikTok

Avatar photo
Es tracta de grups organitzats que es dediquen a l’ocupació d’immobles buits
ocupacion

Recentment, s’ha posat de manifest una problemàtica creixent relacionada amb l’ocupació il·legal d’habitatges. Una persona que va adquirir un immoble de manera legal a Tarragona, es va trobar, en intentar accedir-hi, que la tanca havia estat canviada i no va poder entrar-hi. El més sorprenent va ser que, al replà de l’edifici, va creuar-se amb una persona que assegurava haver comprat l’habitatge per 300 euros, i que intentava instal·lar-se a dins, tal com ha informat el periodista Joel Medina al Diari de Tarragona.

Aquest tipus de pràctiques il·legals no són casos aïllats, sinó que formen part d’una tendència cada vegada més freqüent. Es tracta de grups organitzats que es dediquen a l’ocupació d’immobles buits, principalment aquells que són propietat de bancs o fons d’inversió. Aquests grups, que operen en ciutats com Barcelona, i ara, a Tarragona, s’aprofiten de la desesperació de persones que busquen una vivenda i se’ls ofereix, a canvi d’una petita quantitat de diners, la possibilitat de “comprar” un habitatge, tot i que sigui de manera il·lícita.

La metodologia d’aquests grups és força precisa. A través de les xarxes socials, per exemple a TikTok, publiquen anuncis que ofereixen pisos ocupats, i en alguns casos afegeixen que la policia ha intervingut a l’immoble, tot i que no s’ha fet un desallotjament immediat. Aquestes persones, en identificar-se davant les autoritats, aconsegueixen una permanència temporal sense ser desallotjades de manera ràpida, cosa que complica la situació per als propietaris legítims.

El negoci d’aquests mafiosos varia segons el tipus d’immoble. En general, no busquen habitatges de propietaris particulars o famílies, sinó immobles de noves promocions o edificis que pertanyen a entitats bancàries. En aquests casos, la resistència dels bancs davant l’ocupació és pràcticament nul·la, i els problemes legals es donen principalment amb els veïns, que sovint es veuen atrapats entre la normativa que protegeix els ocupants i la falta d’intervenció immediata de les autoritats.

A més, s’han donat situacions en què les víctimes són enganyades per aquests grups, creient que estan comprant la vivenda de manera legal, només per descobrir més tard que han estat estafades. Les quantitats que es demanen per obrir la porta, canviar la tanca i connectar els subministraments de llum i aigua varien entre els 300 i els 2.000 euros, depenent de les circumstàncies, tal com ha informat el mitjà mencionat.

El fenomen també ha començat a cridar l’atenció de grups socials i associacions d’administradors de finques, que adverteixen que, tot i que molts dels ocupants creuen que les seves accions són legals, en realitat estan involucrats en un delicte que els pot portar a afrontar sancions judicials i problemes a llarg termini.

Així, mentre les autoritats i els professionals del sector immobiliari intenten frenar aquest fenomen, les persones afectades continuen sent víctimes d’aquesta nova modalitat d’ocupació il·legal que afecta cada cop més persones i comunitats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Projecte Fit4Future

L’Espai Boule de Reus busca persones per impulsar el projecte Erasmus+ Fit4Future

Notícia següent
L'entrada d'un edifici a Sitges

Sitges començarà a multar els propietaris que se saltin els límits dels preus del lloguer

Notícies relacionades