Antoni Arola il·lumina Tarragona amb una instal·lació artística que commemora els 700 anys de Santa Tecla

La Llum de Santa tecla es podrà veure per diversos indrets de la ciutat del 15 al 18 de setembre a partir de les 21 h

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Del 15 al 18 de setembre, els carrers de Tarragona lluiran d’una manera extraordinària a partir de la intervenció artística La Llum de Santa Tecla, de l’artista tarragoní Antoni Arola, que omplirà, literalment, de llum durant uns dies alguns dels carrers de la ciutat per celebrar i commemorar els 700 anys de l’arribada del Braç de Santa Tecla a Tarragona.

Ho farà amb un projecte artístic que connectarà el passat amb les noves tecnologies. Es tracta d’una instal·lació efímera que traça, a través de la llum, un pla tridimensional sobre els carrers de Tarragona. Un feix de llum brillant que recorre i s’endinsa pels carrers de la Part Alta i el centre de la ciutat dibuixant un recorregut, que pretén ser un homenatge al recorregut que va fer el braç de Santa tecla pels carrers de la ciutat ara fa tot just 700 anys. Amb aquesta finalitat, l’autor, el tarragoní Antoni Arola, utilitza 5 equips làser i 3 miralls que permeten d’una banda traçar la ruta als visitants, i d’altra experimentar amb la capacitat que té el làser de projectar-se al cel i al mar, deixant que aquest continuï la seva ruta lumínica. La instal·lació està ubicada al carrer Major i del Pla de la Seu a la Rambla Nova (del Herois al Balcó del Mediterrani), il·uminant 1,6 Km del centre de Tarragona.

Segons ha explicat l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, “la ciutat es vesteix de festa amb aquesta instal·lació amb la intenció d’homenatjar aquests 7 segles de festa però també, amb aquest tipus d’intervencions, cerquem la participació de la ciutadania i la divulgació de la nostra història. Conèixer com va ser aquella arribada del braç de la nostra patrona ara fa 700 anys”.

Per la seva banda, Antoni Arola, ha destacat que “la instal·lació artística neix d’una exploració cap a noves maneres de veure l’espai públic, neix de proposar altres possibilitats per l’enllumenat dels carrers, tal com el coneixem”.

Antoni Arola (Tarragona 1960) estudia disseny a l’escola EINA, a Barcelona, i funda Estudi Antoni Arola el 1994. La seva eterna i contínua recerca de la bellesa, inspirada en les cultures ancestrals i en la seva particular visió de la llum, li confereixen una versatilitat singular que filtra a través de cada disseny. Els projectes actuals els desenvolupa, cada vegada més, a camí entre l’art i el disseny i són propostes artístiques on la llum i el color són eixos vertebradors per a conquerir l’espai. Compagina la seva carrera professional amb la docència, workshops, l’experimentació artística i l’investigació lumínica en diferents països. Premi Nacional de Disseny 2003, cinc vegades Delta de Plata, RedDot i dues IF Gold.

La Llum de Santa Tecla es podrà veure del 15 al 18 de setembre a partir de les 21 h.