Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

Més de 4.000 alumnes tarragonins s’examinen de les PAU

Avatar photo
A la demarcació hi ha 22 tribunals dividits en Tarragona, Reus, Vila-seca, Valls, Cambrils, Móra d’Ebre i Tortosa

Aquest dimarts s’enceten les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), que tenen amb els nervis al cos a 42.500 alumnes catalans. A la demarcació, hi haurà fins a 4.035 estudiants a les aules d’arreu del territori. D’aquests, 3.685 són estudiants de batxillerat i 350 provenen de cicles formatius. La xifra suposa un increment de 140 persones respecte del 2023. “Cada any estem pujant entre 100 i 150 per l’augment demogràfic que va haver-hi entre 2002 i 2008. El 2026 arribarem a la cota màxima de 4.500 i després vindrà una baixada forta”, argumenta Antoni Garcia, coordinador de les PAU a la URV.

Les proves seran els dies 4, 5 i 6 de juny, i es faran en vuit tribunals a Tarragona (Campus Catalunya, Campus Sescelades i Complex Educatiu de Tarragona), quatre a Reus (Facultat d’Economia i Empresa, IES Baix Camp, IES Gabriel Ferrater i IES Roseta Mauri), dos a Vila-seca (IES Ramon Barbat i Miracle i Facultat de Turisme i Geografia), dos a Valls (IES Narcís Oller i IES Jaume Huguet), un a Cambrils (IES Cambrils), tres a Tortosa (Campus Terres de l’Ebre, IES Dertosa (antic Joaquim Bau) i IES Cristòfol Despuig), un a Móra d’Ebre (IES Julio Antonio), i un a Amposta (IES Ramon Berenguer IV). Es mantenen les tres franges diàries de 9, 12 i 15 hores. El Baix Penedès no tindrà cap aula habilitada perquè actualment no els fa falta i estan repartits entre Tarragona i Reus.

Nervis al primer examen

Antoni Garcia remarca que en les primeres hores de les PAU no hi ha hagut cap mena d’incidència. Tot i això, bromeja amb els nervis d’alguns estudiants. “Sempre hi ha gent que no troba la classe i que sembla que no sàpiga l’abecedari. És freqüent, suposo que pels nervis”, afirma.

A la sortida, la majoria dels alumnes eren optimistes amb el seu primer examen, el de castellà. “Ha sigut més fàcil del que esperava. Al començament estava nerviós perquè ens han tingut mitja hora esperant mentre revisaven la documentació, però tot ha acabat bé”, explica el Rodrigo, estudiant de la Riera de Gaià. Per la seva banda, la Camila, del Sagrat Cor de Tarragona, també creu que l’examen era més fàcil de l’esperat. “A l’escola la profe era molt canyera i els feia més difícils”, afirma. En la mateixa línia es mostra el Guillem, que creu que l’única part una mica complicada era la de gramàtica. Tots ells estan confiats a poder entrar a les carreres que volen accedir.

Durant aquestes proves els professors estaran atents que cap estudiant copiï. Antoni Garcia explica que compten amb un aparell per detectar els pinganillos, però que els alumnes continuen emprant mètodes més rudimentaris. “Continuen escrivint a les cames, a les calculadores i als diccionaris de llatí i grec. En detectem moltes”, assenyala.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les execucions hipotecàries sobre habitatges cauen més d’un 27% al 1r trimestre

Notícia següent

Reus fa més accessibles els ajuts municipals per pagar la llum, el gas, l’IBI, la brossa i l’aigua

Notícies relacionades