Tarragona exhibeix la seva riquesa cultural i gastronòmica a Tolosa en un esdeveniment únic

La ciutat catalana presenta una experiència gastrocultural a l’Atelier des Chefs davant de periodistes i agents francesos per impulsar el turisme

17 de desembre de 2025 a les 08:24h

El passat 15 de desembre, Tarragona va protagonitzar una jornada destacada a l’Atelier des Chefs de Tolosa, França, on es va oferir una experiència gastrocultural excepcional. L’esdeveniment, que va reunir prop de trenta professionals —entre periodistes, creadors de contingut i agents de viatges locals—, tenia com a objectiu reforçar la projecció internacional de Tarragona com a destinació cultural i gastronòmica d’alt nivell.

Patrimoni i gastronomia, un tàndem inseparable

Durant la sessió, es van realitzar diverses presentacions que van posar en relleu la combinació entre el ric patrimoni històric romà i la cuina contemporània d’excel·lència. Els assistents van viatjar al passat gràcies a la figura de Sthenelus, un comerciant romà vinculat al món del vi procedent de l’antiga Tàrraco. Aquest relat va destacar la tradició vinícola mil·lenària del territori.

Dinar-showcooking amb receptes romanes reinterpretades

L’acte va culminar amb un dinar-showcooking on el col·lectiu Tàrraco a Taula va elaborar plats inspirats en receptes romanes documentades històricament. Aquestes creacions culinàries van ser reinterpretades per adaptar-se als gustos actuals i s’acompanyaven amb cervesa i vins locals, posant en valor els productes autòctons.

Cita institucional rellevant

“Aquesta iniciativa reforça Tarragona com a destinació de referència a França per als amants de la història, la cultura i la gastronomia, oferint una experiència immersiva que connecta patrimoni i innovació culinària en un marc únic”, ha subratllat Montse Adan, consellera de Turisme.

Xefs reconeguts i presència institucional destacada

El showcooking va estar dirigit pels xefs més destacats del col·lectiu Tàrraco a Taula, permetent als convidats descobrir com s’adapta la cuina romana antiga als paladars moderns. L’esdeveniment també va comptar amb representants institucionals: Montserrat Adan Domènech, primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona; Roger Trillas, president de l’associació dels càmpings de Tarragona ciutat; i Josefina Mariné, directora del centre promocional turístic francès.

Sobre l'autor
Ismael Lobo
Ismael Lobo García
Veure biografia
El més llegit