Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Tarragona és la ciutat catalana amb més restes de cocaïna i la segona d’Europa

Les aigües residuals de Tarragona presenten els nivells més alts de restes de cocaïna de tot Catalunya i el segon més alt d'Europa, només per darrere d'Amberes, a Bèlgica

Barcelona lidera el rànquing europeu de presència de restes de ketamina a les aigües residuals segons l’informe anual de l’Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies. És l’única ciutat estatal que apareix entre les vint primeres d’Europa en aquest àmbit. A Catalunya, només a Lleida apareixen també residus d’aquest estupefaent. D’altra banda, les aigües residuals de Tarragona presenten els nivells més alts de restes de cocaïna de tot Catalunya i el segon més alt d’Europa, només per darrere d’Amberes, a Bèlgica. En aquest rànquing també hi apareixen Lleida, en vuitena posició, València, en desena, Barcelona, en catorzena, i Castelló, en quinzena. Amb cinc ciutats, Espanya és el país més present a la llista.

En el cas del cànnabis, la ciutat catalana que presenta més restes d’aquest estupefaent a les aigües residuals és Barcelona, que alhora ocupa la tercera posició del rànquing de les vint primeres ciutats europees en la matèria, per darrere de Ginebra i d’Àmsterdam. Lleida i Tarragona ocupen la dinovena i la vintena posicions respectivament.

En canvi, hi ha poca presència de restes d’amfetamina a les aigües residuals catalanes. Cap ciutat apareix entre les vint primeres del rànquing europeu. Dins l’àmbit estatal, torna a ser Tarragona la ciutat on n’apareix més, per davant de Lleida i de Barcelona.

Pel que fa a la metamfetamina, Barcelona ocupa, destacada la primera posició entre les ciutats catalanes, per davant de Tarragona. Lleida no registra restes d’aquesta droga a les seves aigües residuals. La capital catalana se situa en catorzena posició en l’àmbit europeu.

Finalment, un altre estupefaent analitzat és l’MDMA. Barcelona torna a ocupar el liderat entre les ciutats catalanes (en aquest cas només per davant de Lleida, ja que Tarragona no presenta restes d’aquesta droga) i se situa novena en la llista de les vint primeres ciutats europees.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’alcalde de Lloret rep a l’esportista lloretenca, Susana Becerra

Notícia següent

Barcelona lidera Europa en presència de restes de ketamina a les aigües residuals

Notícies relacionades