Barcelona lidera Europa en presència de restes de ketamina a les aigües residuals

És l'única ciutat estatal que apareix entre les vint primeres d'Europa en aquest àmbit

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
A controlled substance, in powder form.

Barcelona lidera el rànquing europeu de presència de restes de ketamina a les aigües residuals segons l’informe anual de l’Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies. És l’única ciutat estatal que apareix entre les vint primeres d’Europa en aquest àmbit. A Catalunya, només a Lleida apareixen també residus d’aquest estupefaent. D’altra banda, les aigües residuals de Tarragona presenten els nivells més alts de restes de cocaïna de tot Catalunya i el segon més alt d’Europa, només per darrere d’Amberes, a Bèlgica. En aquest rànquing també hi apareixen Lleida, en vuitena posició, València, en desena, Barcelona, en catorzena, i Castelló, en quinzena. Amb cinc ciutats, Espanya és el país més present a la llista.

En el cas del cànnabis, la ciutat catalana que presenta més restes d’aquest estupefaent a les aigües residuals és Barcelona, que alhora ocupa la tercera posició del rànquing de les vint primeres ciutats europees en la matèria, per darrere de Ginebra i d’Àmsterdam. Lleida i Tarragona ocupen la dinovena i la vintena posicions respectivament.

Pel que fa a la metamfetamina, Barcelona ocupa, destacada la primera posició entre les ciutats catalanes, per davant de Tarragona. Lleida no registra restes d’aquesta droga a les seves aigües residuals. La capital catalana se situa en catorzena posició en l’àmbit europeu.

Finalment, un altre estupefaent analitzat és l’MDMA. Barcelona torna a ocupar el liderat entre les ciutats catalanes (en aquest cas només per davant de Lleida, ja que Tarragona no presenta restes d’aquesta droga) i se situa novena en la llista de les vint primeres ciutats europees.