Set ‘Estrellas Michelín’ busquen a Vila-seca el millor estudiant de cuina

Avatar photo

Vila-seca acull la semifinal de Tarragona i Lleida dels Premis Gastronòmics Lladonosa

El diumenge 2 d’abril se celebra a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca la semifinal de Tarragona i Lleida dels Premis Gastronòmics Lladonosa, amb cinc alumnes escollits de dos centres de formació culinària.

 

Prop de 20 alumnes de deu escoles catalanes han estat seleccionats per accedir a la final

La semifinal de Vila-seca es vesteix de gala el diumenge vinent amb set estrelles Michelin a l’esdeveniment que congregarà el nombre més gran de xefs reconeguts per la Guia Michelin, fins i tot més que a la final, de tota la tercera edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. Els semifinalistes sòn: Víctor Romero, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Cambrils; i Llum Oliva, Marc Chic, María Portero, Pau Sauret, tots quatre de l’Escola Superior d’Hostaleria de Lleida.

 

El xef Pep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’ (Estrella Michelín) i els germans Torres, de Cocina Hermanos Torres de Barcelona (tres Estrellas Michelín) coordinaràn el jurat -integrat també per Eduard Xatruch, del ‘Disfrutar’ de Barcelona (Dos Estrellas Michelín), Vicens Guimerà, de l’‘Antic Molí’ d’Ulldecona (Estrella Michelín) i Ferran Cerro (Sol Repsol)-, que el diumenge 2 d’abril buscarà a l’Auditori de Vila-seca els finalistes de Tarragona i Lleida a la segona edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el ‘masterchef’ dels alumnes catalans de cuina.

 

Els esmentats cinc estudiants, un de Tarragona i quatre de Lleida, mostraran la seva habilitat en un showcooking en directe per accedir a la gran final que tindrà lloc el 7 de maig a les Borges Blanques (Lleida). L’acte és obert al públic gratuïtament.

 

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i la regidora d’Innovació i Turisme, Cristina Cid, han subratllat el valor de la gastronomia com a bandera estratègica del municipi. “Estem en un lloc amb arrels agrícoles, i encara que les generacions han avançat i canviat, la vinculació amb el producte roman; és un deure de les institucions públiques la valoració del talent jove que s’està formant, amb el repte de ser capaços de transformar la Costa Daurada mitjançant un sector que enriqueix l’experiència i el coneixement”, ha valorat Segura avui en roda de premsa.

 

Una vintena d’alumnes de 10 escoles de cuina diferents -elegits entre mig centenar de candidats procedents de 20 centres de formació-, han estat seleccionats per cuinar a les semifinals dels premis, impulsats per l’Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l’oli verge extra d’oliva ‘Capital de l’oli’.

El jurat avalua el nivell dels futurs xefs a dues semifinals: la del passat 16 de març, on van participar els alumnes de Girona i Barcelona, i la segona prevista diumenge a Vila-seca. L’elecció de millor estudiant de cuina de Catalunya es realitza a través d’un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘masterchef’ obert a totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades.

Les proves de la primera semifinal es van celebrar el passat 16 de març a l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB). Max Olivares i Ruben Wang, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), i Seydou Drame de l’Escola d’Hostaleria Vallès Oriental-Montornès del Vallès (EHVO), són els tres classificats per la demarcació de Barcelona. Amb ells, Maimouna Mballo, de l’Escola d’Hostaleria de Girona, i David Trillo, del mateix centre, són ja finalistes.

Enguany, per tal de seguir potenciant el talent gastronòmic al territori, es vol posar en valor el treball de tot l’equip que treballa a la cuina i es va crear la nova categoria de servei de sala, que no tindrà representació de Lleida i Tarragona aquest 2023 per falta de participació. Raquel Fernández i Óscar Navarro, de l’ESOHB, Ton Zambrano, de la CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy, i Alex Berrocal, de l’Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona (EHTB) es van classificar per a la final de Les Borges.

La tercera edició dels Premis Lladonosa 2023 torna a lliurar un guardó específic per promoure la inclusió de les persones més desfavorides. Angie Puget, estudiant de la Fundació El Llindar (L’Hospitalet de Llobregat) ha resultat guanyadora de la final del Premi Social, que es va celebrar la setmana passada a la seu de la Fundació Formació i Treball. Nabil Boujarmounel, de la Fundació Formació i Treball i Mariam El Hamdouni, del Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona han compartit el pódium amb ella. Miriam Doya va guanyar a la categoria de sala, per davant de Jeremie Elie, Aaron Moisés i Noemi Scarlet Montalban, tots ells de la Fundació El Llindar.

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer l’any passat com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, per la seva tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

 

Llistat de semifinalistes

  • TARRAGONA: Víctor Romero; Escola Superior d’Hostaleria de Cambrils.
  • LLEIDA: Llum Oliva, Marc Chic, María Portero, Pau Sauret: Escola Superior d’Hostaleria de Lleida.

 

El jurat

  • President: Josep Lladonosa
  • Padrins: Sergio i Javier Torres del restaurant (Dos estrellas Michelín) ‘Cocina Hermanos Torres’ de Barcelona
  • Portaveu: Pep Moreno del restaurant (Estrella Michelín) ‘Deliranto’ de Salou.
  • Membres:
    • Xavier Benet. Restaurant ‘Hostal Benet’ de Les Borges Blanques
    • Susanna Aragón. Restaurant ‘Cèntric Gastrobar’ de El Prat de Llobregat
    • Tana Collados, periodista TV3
    • Elena Maestre. Junta del Col.legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya
  • Xefs convidats:
    • Vicens Guimerà. Restaurant ‘Antic Molí’ de Ulldecona. Una Estrella Michelín.
    • Eduard Xatruch. Restaurant ‘Disfrutar’ de Barcelona. (Dos Estrellas Michelín)
    • Ferran Cerro. Restaurant ‘Ferran Cerro’ de Reus

 

Mecànica del concurs i calendari

Els cuiners seleccionats (dos per demarcació), més els caps de sala, competiran a la gran final que tindrà lloc el diumenge 7 de maig al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques.

Els aspirants han d’enviar una recepta lliure amb la fitxa tècnica i un vídeo de la seva elaboració; d’entre tots els inscrits se n’escolliran fins a sis per cada província, que passaran a un sistema d’eliminatòries (semifinals) que es desenvoluparan a Barcelona (alumnes de Barcelona i Girona) el 16 de març i Vila-seca (alumnes de Tarragona i Lleida) el 2 d’abril.

Allí, els aprenents hauran d’elaborar uns aperitius i un plat de creació pròpia amb oli verge extra amb Denominació d’Origen de les Borges Blanques. Els dos millors de cada demarcació tindran accés a la fase final.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 × 2 =

Notícia anterior

El cantautor Paco Ibáñez obrirà els concerts de les Fires de la Santa Creu de Figueres

Notícia següent

Arriba a Badalona l’AMBici, el servei de bicicleta compartida metropolitana

Notícies relacionades