Sarral estrena els gegants restaurats per la Festa Major

El govern municipal fa una crida a mantenir la responsabilitat i les mesures de prevenció per salvaguardar la salut de tothom

Gegants de Sarral.

Aquest diumenge, 26 de juliol, començarà la Festa Major de Sarral, amb un variat programa que s’ha bastit amb molta il·lusió, i esforç a causa de la pandèmia, per part de l’Ajuntament i en estreta col·laboració amb l’Associació Sarralfest i el jovent del poble. La música, esport, exposicions, cinema, espectacles, concerts i àpats col·lectius protagonitzen un programa atractiu per a totes les edats, que mantindrà Sarral en festa fins el 2 d’agost.

 

La pregonera d’enguany és Elisa Puig Rojas, filla de l’insigne arquitecte sarralenc desaparegut recentment, Josep Puig Torné. El pregó es llegirà a les 9 del vespre del proper diumenge, a la plaça del Mercat. A continuació tindrà lloc un altre dels actes destacats d’aquesta edició: la plantada i presentació dels Gegants Margarida i Martí. Les dues icòniques figures van néixer el 1982 i als seus 38 anys els calia una restauració, que s’ha portat a terme els darrers dies. Se’ls ha reparat el cap, cos, braços, mans i els cavallets que els mantenen drets. També se’ls ha rejovenit amb nova policromia. La restauració ha anat a càrrec de l’Ajuntament i l’Associació de Geganters.

 

Les dues figures del seguici són essencials en l’activitat d’una nova entitat sarralenca, que s’estrenarà en festa major: l’Associació de Grallers, Timbalers, Gegants i Nans de Sarral, que es podrà veure en cercavila pels carrers de la vila el divendres 31 al vespre.

 

Les nits de la festa major estaran plenes d’activitats culturals a la fresca. Entre aquestes, en destaquen el cinema a la fresca (dilluns 27), els espectacles Impro Show (dimarts 28), Cirkifoc (dimecres 29), Havaneres amb Cavall Bernat (dijous 30), Paradís Fest (divendres 31), Orquestra Nova Blanes (dissabte 1) i màgia amb Shado i castell de focs per tancar. El veïnat també es podrà trobar i gaudir plegats de la festa en la Nit de les Paelles i un sopar de carmanyola.

 

La primera tinent d’alcalde i regidora de Festes, Victòria Cañís, explica: «Tal i com succeeix amb la resta d’activitats, la pandèmia obliga a que la Festa Major no es pugui viure com altres anys, però no volíem renunciar-hi. La festa és un punt de retrobament i gaudi plegats sempre, i m’atreveixo a dir que enguany fins i tot una mica més…». I hi afegeix: «Estem molt contents de la resposta social a muntar plegats aquest programa. Demanem a tothom que segueixi donant exemple de solidaritat i responsabilitat, també durant la Festa Major, per continuar contenint el coronavirus».

 

D’altra banda, la Festa Major de la pedania de Montbrió de la Marca es celebrarà entre el 7 i el 10 d’agost, en honor a Sant Llorenç. Música a les tardes i a la nit, un espectacle infantil i focs artificials protagonitzen el programa. Per contra, la Comissió de Festes de l’Associació de Veïns de Vallverd no preveu celebrar la Festa Major a causa de la pandèmia.