Dilluns, 12 de maig de 2025
És notícia

La URV participa en el festival Tarraco Viva amb representacions, jocs i conferències

Avatar photo

El festival Tarraco Viva comptarà, un any més, amb la participació de la URV en uns quants dels seus actes. L’Aula de Teatre farà una aproximació a les obres d’Aristòfanes, l’equip de l’Institut de Ciències de l’Educació de Clàssiques organitza un circuit de jocs romans per alumnes de secundària i Joaquín Ruiz de Arbulo impartirà diferents conferències. A més, i com ja és habitual, el Seminari de Topografia Antiga de la URV (SETOPANT) col·labora oferint diferents formats d’imatges de l’antiga Tàrraco creades digitalment per als decorats a partir del coneixement científic sobre l’urbanisme de la ciutat antiga. Tota la informació sobre la present edició, la 27a, que comença aquest dilluns i s’allargarà fins al 25 de maig, es pot consultar al web del festival.

La Pau és l’espectacle que oferirà l’Aula de Teatre de la URV els dies 15 i 16 de maig al vespre a la sala del Sarcòfag del Pretori. D’una hora de durada i de pagament, la representació vol mostrar, a través de l’autor grec Aristòfanes, com les peces teatrals de la Grècia clàssica eren autèntics musicals, amb recitat, cant, dansa i música, configurant un entramat escènic multidisciplinari de primer ordre. No serà l’única aportació de l’Aula de Teatre al festival, ja que el seu director, Joan Pascual, farà una xerrada, amb acompanyament de projecció, sobre els orígens dels personatges de les comèdies del teatre clàssic: De les farses atel·lanes a Plaute. Serà el dissabte 24 al migdia al Teatret del Serrallo.

Com sempre, Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic i director del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV, a més de membre del consell assessor del festival, oferirà diverses conferències. Parlarà del conflicte entre patricis i plebeus a la república romana, vagues generals incloses, el dijous 22 al vespre a l’Antiga Audiència; de l’aigua a la Hispània romana (mites, fonts termes i aqüeductes) als Palleresos, el dimarts 13, i de la vida a les vil·les romanes, centres de producció agrària i fastuosos palaus residencials, al Castell de Torredembarra, el dia 14. A més, Ruiz de Arbulo conduirà un itinerari romà per la part baixa de Tarragona, en què es descobriran les evidències del gran barri portuari de l’època romana, que organitza el Museu del Port el dijous 15 a la tarda.

Per últim, l’equip de l’ICE de Clàssiques organitza el dimecres 14 al matí un altre acte habitual del festival: la trobada lúdica d’alumnes de l’assignatura de Llatí de 4t d’ESO al Conjunt Monumental de Centcelles, a Constantí, que consisteix en un circuit de jocs romans diversos.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ERC impulsa des del Senat la creació de l’Agència de la Indústria Química del Camp de Tarragona

Notícies relacionades