Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

Simulacre de sirenes del Plaseqcat a Salou el dimarts 10

Avatar photo

Es realitzarà per tal de donar a conèixer el so de les sirenes i familiaritzar la població del seu significat i què cal fer

Aquest proper dimarts 10 d’abril al matí, la Direcció General de Protecció Civil farà sonar les sirenes d’avís a la població com a prova per a familiaritzar-la en cas d’accident químic i donar a conèixer el so de perill químic a tots els ciutadans. Aquesta prova també afectarà les sirenes de Salou, situades a la Urbanització Mirador i a la Urbanització Cova Mar (Avinguda de la Pedrera), les quals sonaran a les 11.40 hores (inici alarma) i a les 11.50 hores (fi alarma), les quals pertanyen al Sector del Polígon Sud de Tarragona.

En tot moment membres de la Policia Local de Salou i tècnics de protecció civil de l’Ajuntament de Salou supervisaran el simulacre. Són tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El final de la prova de sirenes s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.

Dimarts però, sonaran les 83 sirenes de la xarxa d’alarmes d’avís de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat repartides per 38 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. Cal que la població es familiaritzi amb el so de la sirena i que sàpiga que si, algun dia la sent, cal que es tanqui a l’edifici més proper, tancant portes i finestres.

La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic seria confinar-se a l’edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l’avís. També seria molt important que no es vagin a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència. Els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. Altres mesures de protecció serien no utilitzar el telèfon mòbil si no fos imprescindible, i no quedar-se a l’interior del vehicle.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els fets delictius van augmentar un 7,47% a Barcelona el 2017

Notícia següent

La ruta de tapes de la Canonja omplirà 6 dies de propostes gastronòmiques

Notícies relacionades