Salou se suma al Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Aquest matí s’ha llegit un manifest per part de diversos regidors del consistori

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, a l’Ajuntament de Salou s’ha llegit un manifest per tal de mostrar el seu rebuig contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia, la transfòbia, i la interfòbia.

El manifest ha estat llegit aquest matí al passadís del TAS per part de l’alcalde, Pere Granados, així com de la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, i les regidores Miren Ezkarne Zabalo, i Carme Gasull. Durant l’acte, on hi ha estat presents diversos regidors i regidores del consistori, així com personal de l’ Ajuntament i ciutadans i ciutadanes del municipi, s’ha recordat que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

L’Ajuntament de Salou s’adhereix per tercer any a la celebració d’aquest Dia, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives.

Els principis d’equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

El municipi de Salou vol mostrar el seu suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per llur identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, on encara persisteix aquesta persecució en un important nombre de països, amb penes de presó tortura o fins i tot la mort.

Recordar que el passat dilluns, es va dur a terme una jornada de sensibilització en matèria LGTBI per als treballadors i treballadores del consistori a la sala Mediterrània del TAS. Així mateix està prevista des del SIAD la realització d’activitats de sensibilització amb l’alumnat del Centre de persones Adultes Àgora.