Salou mostra el seu potencial a la directora general de Turisme

L’alcalde de Salou va demanar-li el seu suport per als projectes que es presentaran en el Pla Extraordinari de Sostenibilitat Turística

Dits plans han d’incidir en àmbits tan importants com la mobilitat sostenible, i que redueixin la petjada de carboni; la transformació digital i la gestió intel·ligent; l’aplicació d’energies netes i l’ús eficient dels recursos; la generació d’espais urbans dedicats a les persones, que siguin inclusius, integradors i de convivència social i que, alhora, revitalitzin l’economia i el comerç. La millora de zones urbanes. I també la recuperació de l’ecosistema litoral, els espais naturals d’interès paisatgístic i el patrimoni cultural i històric, com a elements que formen part d’una oferta de productes turístics més diversificada, que sigui capaç de captar nous segments o targets i ajudi a desestacionalitzar la temporada.

Com a punt rellevant, Pere Granados li va demanar a la directora de Turisme de la Generalitat el seu suport als projectes que es presentaran en el Pla Extraordinari de Sostenibilitat Turística per obtenir el finançament necessari per a la seva execució.

Pel que fa als fons europeus Next Generation, l’alcalde va explicar a Domènech la “gran oportunitat que representen aquests recursos que la Comunitat Europea ha posat a l’abast per finançar projectes estratègics importants, com ara zones urbanes com el Barri de la Salut i Cap Salou, en sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, la qual cosa comporta un gran benefici social”.

Per la seva banda, Marta Domènech, va qualificar l’oferta de Salou com de “molt competitiva, en una destinació turística de primer nivell, dins del conjunt de Catalunya”.

Abans de recórrer el Camí de Ronda, on la directora va poder gaudir d’un paisatge natural i singular dins del litoral català, amb les seves cales, la vegetació autòctona mediterrània, i amb la seva riquesa històrica; van fer una visita a la nova zona de vianants de Carles Buïgas; a l’Hotel Blaumar de Salou i al Camping & Resort Sangulí Salou, que han obtingut diferents reconeixements a nivell de sostenibilitat.

A l’Ajuntament, Domènech va signar el Llibre d’Honor, destacant la “sorprenent” oferta turística de Salou.