Roda de Berà se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

  La regidoria d’Esports ha organitzat diverses activitats adreçades a tots els públics

  Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat amb l’objectiu de promoure hàbits més sostenibles, segurs i saludables, fomentant els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. El lema d’enguany és ‘Combina i mou-te!’, convidant a reflexionar sobre el comportament envers l’ús del vehicle i impulsant l’ús de mitjans de transport sostenibles per tal de generar menys contaminació i uns entorns saludables i relaxats.

  A Roda de Berà, a través de la regidoria d’Esports, encapçalada per Gerard Solé, s’hi ha organitzat una caminada i una pedalada.

  Dissabte 17 de setembre la plaça de la Sardana serà el punt de sortida, a les 9 del matí, de la caminada saludable pel terme. La caminada serà guiada per Ricard Benimeli, arxiver municipal i bon coneixedor del terme, i tindrà una durada total de 4 hores, amb aturades. El recorregut passarà pel Cucurull, el Coll de Repàs, el Torrent de l’Aigua, la Plana del Xim, l’Eixample i, finalment, es tornarà a la plaça de la Sardana. Cal portar esmorzar, beguda i calçat adequat. No cal fer inscripció prèvia.

  La pedalada popular, que arriba a la desena edició, tindrà lloc el diumenge 18 de setembre. La sortida, amb un recorregut de 8,6 km, serà des de la plaça de l’Ajuntament a les 10 del matí. Hi poden participar adults i també infants a partir de 7 anys. Serà obligatori l’ús del casc.

  Per als més petits, especialment aquells que encara no tenen edat per participar en la pedalada, se’ls convoca al Parc d’educació viària, a l’avinguda de l’Avenc, de 10 a 12 del matí.

  Els i les participants rebran una samarreta commemorativa de regal (fins a esgotar les existències).