Els robatoris de cablejat elèctric suposen prop de 200.000€ a Tarragona

La darrera vegada ha estat aquest cap de setmana, quan uns individus van sostreure cablejat de la passera per sobre de l’A7 del carril bici educatiu

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Pla general del parc de l'Anella Mediterrània, amb el Palau d'Esports al fons. Foto del 2 de maig del 2019

Des del mes de setembre passat, l’Ajuntament ha hagut de destinar gairebé 200.000 € a sufragar les despeses que han suposat els divuit robatoris de cablejat elèctric que hi ha hagut a Tarragona. Pel que fa als robatoris en l’enllumenat públic, estan valorats en més de 65 mil euros. La darrera vegada ha estat aquest cap de setmana, quan uns individus van sostreure cablejat de la passera per sobre de l’A7 del carril bici educatiu. Es dona el cas que és la segona vegada que roben aquest cablejat, el qual ja van sostreure el 16 de gener. La Guàrdia Urbana està treballant amb la investigació d’aquests delictes que s’acostumen a cometre de nit i en zones allunyades d’habitatges, i que ja han robat 5.779 metres de cablejat.

Un altre dels punts de la ciutat que també ha patit robatoris de cablejat elèctric ha estat el camp de futbol de Bonavista i l’estadi d’atletisme de l’Anella Mediterrània. El passat mes de novembre van robar components elèctrics que van suposar una despesa extraordinària de més de 128 mil euros. També a finals de l’any passat la ciutat va patir un nou acte vandàlic amb el robatori de cablejat elèctric al vial d’accés al Camp del Nàstic i al voltant de l’estació d’inspecció de vehicles de la ITV, al Camí de la Budellera. En aquest punt es va detectar que s’havien sostret nous trams de cables soterrats entre diferents punts de la instal·lació elèctrica de la zona.

Accions d’aquest tipus, que són generalitzades al conjunt del territori, perjudiquen, a part del cablejat, les instal·lacions elèctriques municipals perquè es danyen portelles de registre i caixes de connexió, entre altres.