Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

El PSC denuncia que el govern de Ricomà no ha construït habitatge social en aquests 4 anys

Avatar photo

“És intolerable que, un govern que es defineix d’esquerres, no hagi edificat cap pis de protecció oficial en tot el mandat”

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, ha denunciat que ERC i la CUP no hagin construït cap habitatge social en aquests quatre anys de legislatura: “És intolerable que, un govern que es defineix d’esquerres, no hagi edificat cap pis de protecció oficial en tot el mandat”. El PSC recorda que durant els dotze anys de govern socialista es va augmentar el parc d’habitatge públic de Tarragona en 150 pisos de compra i lloguer social: seixanta al C/ Doctor Mallafré davant de l’Hospital Joan XXIII, 52 a la urbanització del Rodolat del Moro, trenta a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil davant del Saavedra i vuit a Santa Isabel: “És positiu que l’actual govern comenci a rehabilitar alguns habitatges per destinar-los a lloguer social, nosaltres també ho vam dur a terme a diferents edificis de la Part Alta i del barri del Port. Però, davant la situació que pateixen moltes famílies joves tarragonines per trobar un habitatge digne, ERC i la CUP haurien de ser més ambiciós”.

Les i els socialistes tarragonins han recordat que, fa unes setmanes durant la visita de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, es va confirmar que s’havia arribat a un acord per la construcció de 126 habitatges de protecció oficial al PP-10, amb un import de 7 milions d’euros. Ramos afirma que, a hores d’ara, només resta que la Generalitat tregui a concurs la licitació d’aquests habitatges socials: “És molt important que la Generalitat faci els deures, ja que el govern d’Espanya ha complert amb la inversió. Ara només fa falta que el govern autonòmic tregui a concurs la licitació dels pisos que aniran al futur barri al costat de l’Anella Mediterrània”.  En aquest sentit, la portaveu socialista ha reclamat al govern municipal que insti als seus companys de partit de Barcelona al desenvolupament d’aquest projecte perquè sigui una realitat: Ara toca moure fitxa al govern municipal, perquè pressioni a la Generalitat per la tan esperada i necessària edificació social al PP-10”.

El PSC ha proposat que d’aquests nous blocs de protecció oficial es reservi una part específica per a les persones amb capacitats diverses: “La manca d’habitatge es torna especialment crítica per a les persones amb capacitats diverses, per això, dels pisos que es destinin a habitatge social, volem reservar-ne una part específica per a pisos adaptats. Promoure la seva independència i l’accessibilitat en igualtat de condicions a un habitatge digne és bàsic en un estat del benestar”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × five =

Notícia anterior

Primera edició del concurs Campanya de Civisme a Figueres

Notícia següent

La Guàrdia Civil de Tarragona identifica noves víctimes d’abús infantil a l’Operació TÉRAS

Notícies relacionades