La Guàrdia Civil de Tarragona identifica noves víctimes d’abús infantil a l’Operació TÉRAS

Avatar photo

Amb l'estudi de tot el material intervingut s'ha pogut identificar 13 víctimes més, cosa que ja fa un total de 18 nens abusats per una sola persona que es troba actualment a presó

Especialistes en investigació de delictes tecnològics de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona, traslladats a la província d’Almeria, han procedit a la imputació de nous delictes d’agressió sexual i corrupció de menors, a un individu actualment a presó, que ja va ser detingut en el marc de la primera fase de l’operació.

L’actuació policial s’ha emmarcat en què es va anomenar Operació TÉRAS i els agents han realitzat exploració -manifestació d’un menor- 13 nous menors, víctimes del detingut, identificats del treball laboriós d’investigació feta sobre els 1800 gigues d’informació que es va recollir als registres pels investigadors.

L’Operació TÉRAS es va iniciar a primers del mes de setembre de 2022 a Tarragona, després de rebre la denúncia de la representant d’una empresa amb àmbit d’actuació a tot el territori nacional. Aquesta persona de manera casual, va advertir en un ordinador corporatiu propietat de l’empresa, que un dels seus empleats mantenia un compte amb una carpeta que contenia imatges i vídeos de contingut pedòfil.

Els agents de Tarragona van obrir diligències inicials, donant compte al Jutjat d’Instrucció núm. UN dels de Tarragona, que va autoritzar una entrada i registre al domicili de l’encartat, per la qual cosa les gestions es van traslladar cap a Almeria.

Durant el registre es van obtenir proves suficients de la comissió de delictes en forma d’imatges, vídeos i xats de whatsApps, però alhora es van intervenir terminals mòbils, dispositius de memòria pendrive, discs durs, tauletes, etc. que van aportar a la investigació gairebé 2000 gigues d’informació. Paral·lelament, es va realitzar l’exploració de cinc menors, els quals durant aquesta primera fase de recerca ja s’havien identificat com a possibles víctimes de l’investigat.

Del seu estudi, es va recopilar material gràfic i informacions relacionades amb la pedofília i l’abús de menors, les quals han permès a més de refermar els indicis sobre les cinc víctimes inicials, identificar-ne 13 víctimes més, a les quals s’ha realitzat la seva exploració a les províncies d’Almeria, Granada i Múrcia.

En total, s’ha pogut comprovar que haurien existit agressions sexuals, de forma presencial, sobre cinc de les víctimes, produïdes fins a 79 ocasions.

Així mateix, s’ha comprovat que la totalitat de les víctimes haurien patit agressions a través de les xarxes socials, així com intents de corrupció de menors, detectant-se aquesta situació fins a 347 ocasions.

La Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil d’Almeria, ha prestat suport durant el transcurs de les gestions operatives.

El detingut continua ingressat a un centre penitenciari d’Almeria a l’espera de judici, constant ja les noves diligències que s’han realitzat al llarg de la 2a fase de l’operació, amb la imputació de nous delictes i víctimes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

18 − 3 =

Notícia anterior

El PSC denuncia que el govern de Ricomà no ha construït habitatge social en aquests 4 anys

Notícia següent

Apareix el cadàver d’un home al canal de Pinyana

Notícies relacionades