Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Port Tarragona participa en l’Animal Production Conference

Avatar photo

L’excel·lent comportament del tràfic de cereals segueix situant el Port Tarragona entre els 3 primers ports del sistema en el moviment de productes agroalimentaris

El Port de Tarragona va participar en l’Animal Production Conference organitzat per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) que es va celebrar la setmana passada al Centre de Convencions de PortAventura. Segons l’organització del Congrés hi van participar una trentena d’experts de diversos àmbits vinculats a la recerca animal, nutrició o sanitat. En total hi van assistir prop de 200 persones d’arreu de Catalunya i l’Estat, però també d’altres països com Turquia, França o el Regne Unit.

El Port de Tarragona ha estat present en aquesta conferència com a infraestructura clau en el tràfic de productes agroalimentaris per a l’alimentació animal. Els molls tarragonins s’ha caracteritzat tradicionalment per ser un port eminentment de càrregues i descàrregues de grans volums com els sòlids a lloure, amb els productes agroalimentaris al capdavant, que abasteixen granges de gran part de Catalunya, Aragó i Castella.

Porta d’entrada d’agroalimentaris

L’excel·lent comportament del tràfic de cereals segueix situant el Port Tarragona entre els 3 primers ports del sistema en el moviment de productes agroalimentaris, assolint el 2021 la xifra de 4,7 milions de tones mogudes en els molls tarragonins, lleugerament superior al registre de l’any anterior (4,5 M t).

El Port Tarragona va tancar el primer trimestre de l’any 2022 augmentant en un 49% les importacions de cereals. Les dades registrades en productes agroalimentaris demostren la capacitat d’adaptació del mercat diversificant els països d’origen d’aquestes mercaderies davant de situacions complexes com l’actual.

El moresc ha viscut un creixement del 28%, de procedència principalment d’Ucraïna, el blat procedent de Bulgària, França, Letònia, Lituània, Polònia i, en menor mesura, d’Ucraïna, ha pujat un 140,2%, els derivats de la soja creixen un 73,3%, procedent d’Argentina i Brasil, mentre que el Sègol ho fa un 89% procedent d’Ucraïna, Rússia i Letònia.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Castelló d’Empúries dona impuls a la reutilització de bosses

Notícia següent

Andorra convoca un concurs per cobrir 8 places d’agent de Policia

Notícies relacionades