El Museu del Port de Tarragona programa activitats amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua

Avatar photo

Hi ha diverses activitats programades per aquest cap de setmana

El Museu del Port de Tarragona ha programat, com en edicions anteriors, diverses activitats amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua per a aquest cap de setmana: una conferència, un conte educatiu i una passejada pel barri de pescadors i en barca.

Dissabte 25 de març, a partir de les 16.30 hores, la sala d’actes del Museu del Port acollirà ‘El Planetari: viatge d’una gota d’aigua’. En el Planetari, mitjançant en un conte educatiu, els infants descobriran el cicle de l’aigua de la mà d’una gota d’aigua anomenada Anna. Els nens i nenes l’acompanyaran fins a arribar a la mar Una aventura fascinar per descobrir d’on ve i on va l’aigua en una experiència de 360o. És una activitat gratuïta adreçada a infants de 5 a 8 anys. L’aforament és limitat i la reserva prèvia es farà per ordre estricte de confirmació a: [email protected] o 977 259 434.

I la darrera activitat amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua és ‘Del Museu al Serrallo’, una passejada pel barri dels pescadors del Serrallo i un recorregut amb barca per les instal·lacions portuàries. El punt de trobada és el Museu del Port, el diumenge 26 de març a partir de les 12 hores. Atès l’aforament limitat, l’activitat que és gratuïta, cal que es faci reserva prèvia a: [email protected]

I també pels carrers del barri del Serrallo el dissabte 25 de març de les 20 hores a les 21.30 hores es farà el viacrucis de la Confraria dels Marejants, on desfilaran a més de l’esmentada Confraria, l’Associació de la Presa de Jesús, la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume de Reus i el Sant Crist de la parròquia de sant Pere. Abans del seu inici, a les 19 hores al carrer de Trafalgar i a carrers del Serrallo hi haurà la col·locació dels passos per a la reverència dels Armats.

Teatret familiar: el darrer conte desexplicat i un taller d’il·lustració

El Teatret familiar clou el cicle de ‘Va de contes desexplicats’ amb el taller exprés d’il·lustració ‘Il·lustra el teu conte’ adreçant a infants a partir de 5 anys. En aquesta sessió podran representar la seva versió d’un conte. L’activitat gratuïta va a càrrec de Marc Sardà i es farà el dissabte 25 de març a les 17 h i les 18 h.

I també al mateix escenari el mateix diumenge 26 de març a les 12 hores, es presenta el darrer espectacle del cicle ‘Va de contes desexplicats’, una proposta irreverent que explica els contes de sempre, però capgirant el missatge. Una engrescadora proposta per a tota la família. En el darrer espectacle, El rap de la Rapunzel de la companyia Vivim del Cuento la Rapunzel, farta de viure tancada en una torre, ha decidit rapar-se i convertir-se en cantant de rap. Això suposarà un bon maldecap a la bruixa. Per a cantar i ballar en una Vine a cantar i ballar en una sessió de contes plena de ritme. És una activitat adreçada a infants a partir de 4 anys.

També es pot veure en el mateix recinte, mitja hora abans i després de cada sessió, el relat del conte de sempre en una mostra de diorames de Playmobil. Les entrades, gratuïtes, estan disponibles a partir de les 12 hores dels dilluns de cada setmana de l’activitat a https://entradium.com/

El grup Vivim del Cuentu consta de vuit rondallaires que es van unir el desembre de 2006 per tal de fer arribar els contes i fer volar la imaginació a petits i grans d’arreu del país. Mantenen una forta creença en el poder dels contes per a educar, per fer pensar i també, és clar, per entretenir.

Dues exposicions conviden a passejar pel Moll de Costa

La mostra ‘‘Gairebé tots els fragments’ d’Elena Kervinen, reconeguda artista internacional, és una proposta artística que fusiona diferents llenguatges per oferir una obra de perfil contemporani i, alhora, intemporal.

La instal·lació, que es pot contemplar al Tinglado 2 fins al 7 de maig, és la collita dels darrers cinc anys durant els quals l’artista ha indagat en el fragment, a fer-ne el seu principal suport. Fragments de marbre o de granit, matèria fragmentada que ella recull, recompon i pinta a l’oli o dibuixa amb llapis i punta d’or, talment com si fos una arqueòloga de si mateixa.

L’artista finesa Elena Kervinen (1970) tot i formar-se en els primers anys a Finlàndia, resideix des de fa anys a Catalunya. Ha estudiat art a l’Escola d’Art de Hèlsinki; l’Escola Massana de Barcelona; la Winchester School of Art del Regne Unit i l’École des Beaux Arts de Saint-Étienne (França). Kervinen ha exposat en diferents galeries d’arreu del món com el Canadà, Regne Unit, Finlàndia, Àustria, el Marroc i Barcelona.

I l’exposició ‘Intervals’ de Josep Maria Codina encara es pot veure al Tinglado 1 permet que l’artista català mostri la seva creació al voltant de la pell humana, ha tingut una extraordinària acollida.

L’obra exposada ofereix un recorregut per característiques com el color de la pell, les pigues, o marques que cisellen la vida i el pas del temps; arrugues, cicatrius que esdevenen senyes d’identitat úniques que denoten el que cadascú ha viscut i desenvolupen tota una poètica al voltant del pas del temps.

L’exposició de Josep M. Codina, al Tinglado 1 del Moll de Costa, es pot contemplar fins al 16 d’abril.

Josep Maria Codina va estudiar a l’Escola d’Arts Plàstiques Pau Gargallo de Badalona i a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. I ha compaginat el seu treball artístic amb el disseny i la docència i una llarga trajectòria expositiva de més de 35 anys.

Ambdues exposicions estan obertes de dimarts a dissabte de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h i, diumenges i festius d’11 h a 14 h. L’entrada és gratuïta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Acord de col·laboració entres els serveis meteorològics català i andorrà

Notícia següent

Forts canvis a l’AP-7: Trànsit limita la velocitat d’un tram els caps de setmana

Notícies relacionades