Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Acord de col·laboració entres els serveis meteorològics català i andorrà

Avatar photo

S'estableixen línies d'actuació al voltant de l'observació, predicció i vigilància meteorològica

El Servei Meteorològic de Catalunya i el Servei Meteorològic Nacional d’Andorra han signat un acord de col·laboració en virtut del qual els dos organismes intercanviaran dades i informació meteorològica i climàtica. La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha presidit la signatura aquest dijous al Palau Pedralbes de Barcelona, en el marc d’un acte que també ha servit per celebrar el Dia Meteorològic Mundial. L’acord estableix línies d’actuació al voltant de l’observació, predicció i vigilància meteorològica, de la climatologia i del canvi climàtic. En concret es col·laborarà en el seguiment de les situacions meteorològiques que tenen un gran impacte en la seguretat de les persones i en el territori.

En l’àmbit de la climatologia, i segons informa el Departament d’Acció Climàtica, les tasques conjuntes permetran seguir avançant en el desenvolupament de serveis climàtics i en l’estudi del canvi climàtic.

Un dels principals punts de l’acord és l’intercanvi de dades meteorològiques i climàtiques de les estacions manuals i de les estacions automàtiques, que permetrà completar la informació de les xarxes pròpies i que es complementarà amb dades procedents d’altres sistemes d’observació i de teledetecció.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torredembarra presenta el curt documental #Sensenormes sobre la diversitat sexual

Notícia següent

El Museu del Port de Tarragona programa activitats amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua

Notícies relacionades