Dijous, 1 de maig de 2025
És notícia

María Ángeles Molina, autora del ‘crim perfecte’, aconsegueix aturar la sèrie de Netflix sobre el seu cas

Avatar photo
Aquest mateix any, l’acusada ha estat novament detinguda, per suposadament conspirar per cometre un segon assassinat des de la presó de Mas d’Enric, a Tarragona

L’estrena de la nova producció documental de Netflix titulada Angi: Crim i mentida, que havia de veure la llum aquest 1 de maig, ha quedat suspesa per decisió judicial. El jutjat de primera instància de Tarragona ha acceptat la petició de mesures cautelars presentada per María Ángeles Molina, coneguda com a Angie, la dona condemnada per l’assassinat d’Ana María Páez l’any 2008.

La plataforma ha confirmat que retira temporalment tant el llançament de la minisèrie com qualsevol contingut promocional —incloent tràilers i fitxes— publicat prèviament. Molina ha denunciat l’ús no autoritzat d’imatges personals prèvies al crim, i sosté que no va autoritzar la seva inclusió en la producció audiovisual, segons ha informat El Periódico.

La docusèrie, centrada en un dels crims més intricats i comentats dels últims temps, reconstruïa la història de l’anomenat “crim perfecte”: el cas en què Angie, aleshores companya de feina i amiga d’Ana Páez, va planificar minuciosament el seu assassinat per suplantar-ne la identitat i cobrar assegurances i crèdits bancaris valorats en gairebé un milió d’euros.

L’episodi criminal va tenir lloc en un apartament del barri de Gràcia de Barcelona el 19 de febrer de 2008. La víctima va ser trobada asfixiada, i Angie va intentar simular un crim sexual utilitzant proves manipulades, com la presència de semen de terceres persones, contractades per omplir recipients prèviament. Tot formava part d’un pla per desviar l’atenció policial i beneficiar-se econòmicament. Les proves forenses, no obstant això, la van acabar delatant: des d’una perruca amb ADN fins a documents falsificats i una ampolla de cloroform trobada al seu domicili.

Condemnada inicialment a 22 anys de presó, la pena va ser reduïda a 18 pel Tribunal Suprem en considerar que es tractava d’un homicidi dolós i no un assassinat. Des del 2024, Angie gaudia de permisos penitenciaris després d’obtenir el segon grau. Tanmateix, aquest mateix any ha estat novament detinguda, acusada de conspirar per cometre un segon assassinat des de la presó de Mas d’Enric, a Tarragona.

Els Mossos d’Esquadra van interceptar presumptament un pla que Angie hauria dissenyat durant una de les seves sortides del centre penitenciari, i segons la investigació, hauria intentat contactar amb tercers per executar aquest nou crim. La justícia ha decretat el secret de sumari sobre aquesta nova causa.

A més, la figura d’Angie ja havia estat objecte de sospita anys abans del cas d’Ana Páez, arran de la mort misteriosa del seu marit a les Canàries el 1996. Tot i que en aquell moment es va classificar com un suïcidi, posteriors investigacions impulsades per la família del difunt i un criminòleg privat van posar en dubte aquella versió, trobant vincles entre Angie i la planificació prèvia a la mort de l’home.

Amb la suspensió d’Angi: Crim i mentida, Netflix s’uneix a la llarga llista de productores i plataformes que es troben amb traves judicials quan aborden casos reals amb implicats vius que al·leguen vulneració de drets d’imatge. La polèmica està servida, i la sèrie, de moment, queda tancada en un calaix.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tarragona alça la veu aquest 1 de maig: reivindicacions laborals, drets socials i una mobilitat digna

Notícia següent

Lleida es llança al carrer per exigir la reducció de la jornada laboral i l’equitativitat de la riquesa

Notícies relacionades