L’Hospital Santa Tecla de Tarragona ha presentat el projecte “Paraules d’espera”, una iniciativa que s’engloba dins el marc de l’experiència de la millora de l’usuari. Es tracta de la instal·lació de 12 petits vinils adhesius amb poemes d’autors i autores catalans repartits arreu de les diverses zones d’espera de l’hospital, en una tasca d’humanització de l’espai. Així doncs es poden trobar a la sala de venda automàtica, a l’escala, a la sala d’espera d’urgències, de l’UCI i d’operacions.
La tasca d’humanització de l’espai va començar per la sala d’espera de pediatria, i ara han continuat els treballs a totes les avantsales d’adults, amb una estratègia clara d’enfocar-se en aquells ambients que acostumen a ser de “preocupació” o de “quimera” i transformant-los en un espai més humà i amable. Tot i això, Marta Peñate, directora de qualitat de la Xarxa de Santa Tecla afirma la seva intenció d’ampliar el projecte cap als diferents hospitals de la Xarxa de Santa Tecla.

La presentació ha tingut lloc al pati d’urgències i, com a valor afegit, s’ha lligat a la presència de quatre de les participants de les sessions de conversa en català, que es duu a terme cada setmana dins el centre, i han sigut les encarregades de fer la lectura d’alguns dels fragments que apareixen als vinils. Carme López, responsable del Servei Lingüístic de la Xarxa de Santa Tecla, ha explicat que per la selecció de les poesies s’ha fet recerca a partir d’autors i autores catalanes de totes les èpoques. Encara que, la selecció ha fet èmfasi a incloure diversos autors procedents del territori del Camp de Tarragona.
Els fragments que s’han llegit a l’acte han estat la “Ciutat ferida” d’Isabel Ortega, que ha estat present, Oceà de Somnis de Carles Duarte, 8 de març de Mercè Marçal o Bon matí d’Olga Xirinacs. “La tria dels textos té la pretensió d’oferir un espai de reflexió o, simplement, quedar-se amb la musicalitat de les paraules”, segons ha assenyalat López.
A més, explicaven que portaran a terme un seguiment mensual a través d’un codi QR que han ficat a disposició dels pacients o treballadors als diferents espais. D’aquesta manera rebran un feedback real a través d’una eina que reportarà l’experiència i l’opino per tenir-la en compte de cara a les següents feines.