L’Associació de Veïns Tarragona Centre manté que vol un parc al carrer d’Yxart

L’Ajuntament ho va prometre ara fa dos anys, però d’uns mesos cap aquí han optat per instal•lar-lo al Banc d’Espanya

0
574

L’Associació de Veïns Tarragona Centre ha posat en dubte el fet que no es pugui fer un parc infantil al carrer Yxart per temes de seguretat. En un comunicat, explica que el conseller d’Urbanisme Josep Maria Milà va prometre a l’entitat veïnal ara fa dos anys que el parc que reclamaven a la plaça Corsini aniria a l’espai peatonal que coincideix amb l’avinguda d’Estanislau Figueras, on ja hi ha un parell de bancs.

Ara fa mig any els plans van canviar per un informe que assegurava que l’espai previst incomplia normatives de seguretat, per la proximitat amb aparcaments de vehicles. Amb un pressupost de 30.000 euros, el nou parc ara està planificat en un dels laterals de l’edifici del Banc d’Espanya, en confluència amb la Rambla Nova. Des de l’Associació de Veïns demana saber per quin motiu no es va elaborar l’informe de seguretat prèviament i si realment no és possible dedicar el carrer Yxart a ús d’oci per a infants. “El que ens resulta més preocupant és constatar la manca de transparència i la ineficàcia dels nostres dirigents. Per què havien preparat un projecte si ni tant sols havien fet els informes tècnics oportuns? Perquè van gastar temps i recursos per res?”, es pregunten.

Fonts municipals reconeixen que no van informar l’entitat veïnal del trencament de la promesa fins al passat febrer, en una reunió amb Josep Maria Milà, la consellera de Comerç Elvira Ferrando, així com els consellers d’Espais públics i Domini públic José Luis Martín i Josep Acero i l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros. El termini de les obres és previst per al darrer trimestre de l’any i el seu pressupost forma part de la modificació de crèdit que es va aprovar en el passat plenari, dins el còmput de 7 milions d’euros que s’han de demanar a una entitat financera.

FER UN COMENTARI