La plaça de les Remendadores (Jardins de Cal Bofill) va omplir aquest diumenge, 6 d’abril, amb motiu d’una nova edició de la Mostra ‘Ranxets, l’essència de la cuina torrenca’, organitzada per l’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Turisme i Comerç. La jornada, que va començar a les 12 va oferir degustacions a un preu de 5 € per platet (begudes a part), va registrar una gran afluència de públic i un ambient immillorable. En total, és servir 2.04 platets , superant van oferir-los 1.512 de l’any passat, i 41 infants van participar al taller infantil de cuina ‘ Construeix el teu peix’ , una xifra també superior als 36 participants del 2024.
El públic assistent va poder gaudir d’un total de set platets de Ranxets elaborats per establiments i professionals de la restauració local:
-
Cal Silver : Arròs amb bacallà i mandonguilles amb sípia
-
Àlex Segú (cuiner) : Bull a l’allipebre
-
La Ona Livorno: Fideuejat d’escòrpora amb carxofes i allioli de romesco
-
Las Palmeras: Fideuejat amb tinta de sípia i allioli
-
Restaurant Òxid: Arrossejat amb gambetes i allioli
-
Ristretto Catering: Fideuejat amb sípia i gambes
-
Bodega Bon Vi: Begudes, vins i caves de qualitat
L’ambient festiu és va completar amb l’actuació musical itinerant del grup By the Way Dixie.
La regidora de Turisme i Comerç, Jovita Baltasar , ha valorat molt positivament la jornada: «Estem molt satisfets amb la resposta de la ciutadania. Hem superar’ els xifres de l’any passat i consolidar la Mostra com una cita imprescindible per posar en valor la nostra cuina tradicional. Els Ranxets són part de la nostra identitat com a poble, i amb aquest tipus d’activitats aconseguim apropar-los a tothom, grans i petits.»
Des de la Regidoria de Turisme Comerç és destaca la importància i continuar apostant per la promoció gastronòmica local i la col·laboració del sector de la restauració torrenca, clau per a l’èxit de la mostra.