La rectora de la URV visita el Consorci dAigües de Tarragona

La trobada s’ha emmarcat en la commemoració dels 20 anys de la Unitat de Radioquímica Ambiental i Sanitària ubicada a les instal·lacions del CAT

Aquest dimarts 1 de març, la rectora de la URV, la Sra. Mª José Figueras Salvat, acompanyada del Vicerector d’Innovació i Transferència del Coneixement i del Vici degà de la Facultat de Química, han visitat les instal·lacions del laboratori de qualitat de les aigües del CAT.

La visita s’ha emmarcat en la commemoració dels 20 anys d’URAIS (Unitat de Radioquímica Ambiental i Sanitària) ubicada a les instal·lacions del CAT. Aquesta unitat va néixer fruit de la necessitat del Consorci d’Aigües de controlar els paràmetres radioquímics de les aigües del riu Ebre. Un control que es va començar en unes instal·lacions externes i que ja fa 15 anys que gràcies a la voluntat de col·laboració i bona entesa entre la Universitat de referència al territori i arreu, la URV, i el Consorci, es troba a les instal·lacions del laboratori de qualitat de les aigües del propi CAT, a l’Ampolla.

La rectora de la URV va poder visitar de primera mà, acompanyada del president del CAT i del director-gerent, el laboratori del Consorci equipat amb les últimes tecnologies per donar compliment a la normativa vigent que estableix els criteris sanitaris perquè aquesta aigua sigui apta per al consum humà. El laboratori consta de quatre seccions: inorgànica, orgànica, microbiologia i microscòpia i una quarta secció, la de radioactivitat, que commemora seus 20 anys història en simbiosi amb el CAT.

Mª José Figueras va visitar també altres instal·lacions de la planta potabilitzadora de l’Ampolla i va signar el llibre d’honor de la institució, moment en el que, juntament amb Joan Alginet, president del CAT, es van emplaçar a seguir treballant conjuntament com fins ara aprofitant les sinergies i el coneixement d’ambdues institucions.