Abusen sexualment d’una noia durant el Carnaval de Vilanova i la Geltrú

La víctima assegura que va rebre tocaments indesitjats per part d'un home la nit de divendres, al ball de l'Arrivo

Una noia ha denunciat haver estat víctima d’un abús sexual durant el Carnaval de Vilanova i la Geltrú. Els fets haurien passat la nit de divendres a la plaça de la Vila, durant el ball de l’Arrivo, segons ha fet públic l’Ajuntament en el marc de la valoració del Carnaval. La jove, major d’edat, ha denunciat davant els Mossos d’Esquadra que un home li va fer tocaments no desitjats a la part superior del cos. L’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, ha “condemnat rotundament” els fets. “Són exemple d’actituds masclistes que no podem tolerar, que hem d’eradicar i que no tenen cabuda al nostre Carnaval”, ha asseverat Arnau.

A banda d’aquest abús sexual, l’Ajuntament ha detallat que durant els diversos dies de festa els Punts Lila van atendre quatre menors que havien estat víctimes o testimonis d’assetjaments amb comentaris no desitjats. Al llarg de tota la setmana de Carnaval, aquests punts d’atenció han fet 253 accions d’informació i sensibilització.

Pel que fa altres incidències, la Policia Local de Vilanova i la Geltrú ha atès 13 denúncies per furts de telèfons mòbils i altres pertinences, mentre ha intervingut en una desena de baralles.

El primer Carnaval post covid, un “èxit”

L’Ajuntament i la Federació d’Associacions pel Carnaval (FAC) han valorat “satisfactòriament” la recuperació de la festa al carrer després d’un 2021 d’actes virtuals degut a la pandèmia. “Pensem que ha estat un èxit”, ha celebrat la regidora de Cultura, Mercè Mateo, que ha assegurat que s’ha pogut desplegar una programació “que al mes de gener semblava impossible”.

Mateo ha encoratjat les entitats a “repensar” el consum d’alcohol i drogues durant els actes centrals del Carnaval, i a seguir treballant la recuperació d’actes centenaris, com s’ha fet enguany amb la comparsa del Ball de Diables el vespre de l’Arrivo del Carnestoltes.