La Pobla ultima els detalls del seu Carnaval

La rua, de tipus circular i oberta a la participació veïnal, així com el sopar fred i la festa al Pavelló, centraran l’activitat la tarda i nit del 18 de febrer

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

La Pobla de Mafumet va donar ahir per finalitzada la celebració de la seva Festa Major d’hivern.  Ho va fer amb un cap de setmana carregat d’activitat i amb una excel·lent resposta per part del  públic pobletà, que ha omplert de vida les diferents propostes festives que han tingut lloc.

Dissabte al matí, les famílies van acudir a la Carpa dels Jardins del Pavelló per participar d’un  taller de circ, mentre que a la tarda l’atenció es va traslladar al Casal Cultural, a on es va  registrar un ple absolut per veure en directe a José Sacristán a l’obra ‘Señora de rojo sobre  fondo gris’. Al vespre, el correfoc adult va animar els carrers del poble mentre que, ja a la nit i  fins ben entrada la matinada, el públic jove va ballar als ritmes més actuals, de la mà de Henry  Méndez, Marsal Ventura i els DJ locals: Gabry DC, DJ Salmer i DJ Guibbons.

 

Pel que fa al diumenge, darrer dia de celebracions en honor de la patrona del municipi, l’activitat  es va concentrar al matí, amb el IV Campionat de Botifarra, el 24è Cros del Lledó, el Torneig de  pàdel del Lledó i la concentració de vehicles clàssics. Ja a la tarda i com a acte final de la Festa  Major, l’església va obrir portes per celebrar-hi un concert d’orgue en homenatge pòstum a l’exrector de la parròquia, Mossèn Josep Moragues, i a Pere Giralt, històric jutge de pau del poble.

Tancada ja la Festa Major, el municipi mira ja a la següent cita festiva, un Carnaval que es  presenta molt interessant sempre que l’Ajuntament ha previst repetir la fórmula instaurada  l’any passat i que tan bona acollida va obtenir.

 

Així, el consistori ha organitzat una rua de recorregut circular per l’avinguda Mina de Madró,  entre la rotonda de l’avinguda Generalitat i la zona de les moreres. La comitiva festiva donarà  diverses voltes al recorregut enmig d’un espectacle de llums i amb la música més actual, de la  mà dels DJ locals: DJ Guibbons, Alex Sunrise, DJ Salmer i Gabry DC.

Així, la tarda del 18 de febrer aquella zona de la Pobla es convertirà en un ‘sambòdrom’  amenitzat per diversos grups d’animació convidats especialment per a l’ocasió: la batucada  Brincadeira, que oferirà al públic assistent tota la seva energia i alegria; un altre grup d’animació de batucada brasilera; animació de carrer amb ‘Cyborgs’; i diversos personatges d’animació  infantil, tots ells compartint protagonisme amb els propis veïns i veïnes de la Pobla que vulguin  participar de la rua.

Aquesta començarà a les 19 h, mentre que dues hores després ho farà l’altre al·licient d’aquesta  celebració. I és que, enguany, es recupera el tradicional sopar fred de Carnestoltes. Finalitzat  aquest, la festa continuarà amb la minidisco infantil amenitzada per personatges d’animació,  mentre que el colofó arribarà amb l’actuació dels DJ locals, de les 22.30 h a les 03 h, en una  celebració que inclourà coca amb xocolata per a tothom.

Inscripcions obertes

El sopar s’ofereix al preu simbòlic de 5 euros les persones empadronades; i 10 euros les no  empadronades, mentre que la participació en la rua és gratuïta. En ambdós casos, la inscripció  estarà oberta fins al divendres, 10 de febrer.

Les persones interessades a participar de les activitats associades al Carnaval de la Pobla  poden fer-ho de manera presencial a l’Ajuntament, de 10 a 14 h. La rua festiva admet  inscripcions individuals, per parelles o de comparsa, ja sigui aquesta amb o sense carrossa.

En aquest sentit, cal recordar que la comparsa haurà de tenir un mínim de 10 integrants (12 en el  cas de comparses amb carrossa), equipats amb disfresses iguals o de la mateixa temàtica. Així  mateix, com a mínim el 50% dels membres de la comparsa hauran de ser persones  empadronades al municipi.