Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

La Platja de la Pineda ja està preparada per rebre els visitants

Avatar photo

Les tasques programades per aquest any per regenerar la platja han acabat dins del termini fixat

Dragatge de La Pineda acabat

La tasca que, anualment, assumeix el Port de Tarragona per fer front a la regressió costanera han acabat dins del termini fixat, després de poc més de dues setmanes de treballs.

Es tracta de recuperar metres al mar i adequar l’aspecte de l’espai poc abans de la temporada d’estiu. En aquests moments s’estan realitzant algunes feines auxiliars de finalització de l’obra a la platja, com recollir les canonades.

Els treballs van començar uns dies abans de l’arribada de la draga amb la instal·lació de tot el sistema de canonades fins a la mateixa platja i han acabat aquest dimecres 2 de juny com es tenia previst, aportant els 100.000m3 de sorra.

Aquesta aportació extraordinària de sorra, unida a l’acció dels espigons de contenció que hi ha a cada banda de la platja, l’espigó dels Prats i l’espigó del Racó, permet el retorn de l’equilibri mediambiental a la platja de la Pineda.

El dragatge

L’inici de les tasques per a la regeneració de la platja de La Pineda van començar a mitjans de maig quan es va realitzar la instal·lació de les canonades que transporten els sediments fins a la platja.

Després d’instal·lar les canonades, la draga va començar la seva funció transportant els sediments a través de les canonades instal·lades fins davant de la costa on la maquinària terrestre els acabava repartint i aplanant.

Amb molta cura del medi ambient

Pel Port de Tarragona és un objectiu permanent assolir l’excel·lència en la gestió ambiental en totes les seves línies d’actuació. I tenir cura per l’entorn natural en tots els àmbits d’actuació, especialment en el que es refereix a les obres és cabdal. És per aquest motiu, que a més de complir amb les mesures ambientals requerides per norma, ha aplicat uns controls propis i específics en aquesta obra.

El Port de Tarragona ha controlat durant la realització de l’obra la qualitat del dragatge i de les aigües. S’ha analitzat la terbolesa de l’aigua i s’han instal·lat cortines per minorar-la.

Per seguir amb les mesures ambientals de competitivitat en estratègies marítimes, s’han fet servir sonars i submarinistes per controlar que el dragatge no malmetia la flora de la zona, poblada de Cymodocea nodosa, una alga fanerògama marina inclosa en el llistat d’espècies silvestres de protecció especial.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La vacunació de temporers de la fruita dolça a les Terres de l’Ebre comença aquest dijous

Notícia següent

El Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica arrenca la seva programació d’activitats

Notícies relacionades