La Festa de la Granja del Morell reuneix més de 200 persones

Caminada, concerts, un escape room a l’aire lliure, sopar a la fresca o inflables han estat alguns dels ingredients de la festa

El mes de juliol sempre comença amb força al Morell, i el tret de sortida l’ha donat, com és tradicional, la Festa de la Granja. Un esdeveniment que, després dels dos anys de pandèmia, recupera el seu format habitual de dos dies amb propostes per a tots els gustos: música, sopar a la fresca, caminada, inflables o un escape room a l’aire lliure.

“Tothom tenia moltes ganes d’una Festa de la Granja com les de sempre”, apunten les dues regidores de Cultura i Festes, M. Jesús Valldosera i Mònica Casas, “per això hem recuperat les propostes de sempre i hem mantingut l’escape room, com l’any passat, que va ser un èxit i va agradar molt a tothom”. De fet, “es nota en cada festa a la Granja que la gent se l’estima i que nosaltres estem sumant tots els esforços perquè aquest lloc tan emblemàtic sigui encara més proper i més amable per a tota la ciutadania del nostre poble”, assenyala Judit Fernández, regidora de Granja i Francolí.

Divendres a la tarda al voltant d’unes 180 persones van participar en la caminada fins a la Granja dels Frares i, en arribar, es va fer un sopar de carmanyola. Després, Músics de Carrer – Tribut a Txarango van ser els encarregats de posar música a la nit, i amb un DJ la festa es va allargar fins a la matinada.

Ja dissabte, la festa va continuar amb un escape room a l’aire lliure, amb deu grups familiars que hi van prendre part, i atraccions inflables. La tradició i la cultura popular també van tenir el seu espai, amb la missa a l’ermita i l’actuació del Ball de Capgrossos petits de l’Embruix. I a la nit, sopar popular a la fresca amb més de 200 assistents. Un àpat de pa amb tomàquet i embotit, gelat per postres, aigua i vi. I després, més música amb “Agustín Aspa y su grupo Habana”.

Les dues regidores de Cultura i Festes coincideixen a afirmar que ha estat “un cap de setmana rodó, amb una alta participació, amb un ambient molt bonic i que obre les portes a un mes de juliol que morellenques i morellencs viuen de portes enfora i de forma molt festiva”. Alhora, agraeixen “la feina de totes les entitats col·laboradores, la Comissió de Festes, Protecció Civil, la brigada municipal i la Guàrdia Municipal”.

Una cita que estrena un mes de juliol que seguirà amb la 6a edició de l’Apatapa, del 15 al 17, i la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, del 22 a l’1 d’agost.