La Gala dels Sols Guia Repsol 2026 convertirà Tarragona en una nova capital gastronòmica

La festa oficial de benvinguda tindrà lloc a Reus i l'entrega dels Solets de Primavera 2026 serà a Alcanar

24 de novembre de 2025 a les 15:12h

Tarragona serà l’escenari de la Gala dels Sols Guia Repsol 2026, una de les grans cerimònies de la gastronomia estatal, el pròxim 16 de febrer al Palau Firal i de Congressos. La ciutat rebrà més de 200 xefs de tot el país, juntament amb institucions i mitjans especialitzats, en una edició que per primera vegada es farà a Catalunya.

L’anunci s’ha formalitzat al Pretori romà, en un acte amb representants de la Generalitat, Guia Repsol i els ajuntaments de Tarragona, Reus i Alcanar, a més de la Diputació. La gala se celebrarà sota el lema Seguim provant coses noves i posiciona Tarragona com a nova capital de la creativitat culinària.

Una oportunitat per reforçar el relat gastronòmic de la ciutat

L’alcalde Rubén Viñuales ha destacat que l’elecció de Tarragona “és un honor i una oportunitat per mostrar al món que som un referent culinari al Mediterrani”. Ha reivindicat l’arrel històrica d’aquesta identitat, recordant que “ja els romans van convertir aquest territori en un espai de cultura, comerç i bon gust”, i que avui la ciutat manté aquest llegat amb una cuina que combina producte, tradició i innovació.

Viñuales també ha volgut reconèixer el treball dels professionals locals: “La gala és un homenatge a les nostres cuineres i cuiners, que projecten una manera d’entendre la gastronomia que combina història, innovació i autenticitat”.

Un projecte compartit amb Reus i Alcanar

La celebració forma part d’un acord de col·laboració entre la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments implicats. Reus acollirà el 15 de febrer la festa oficial de benvinguda, mentre que Alcanar serà seu dels Solets de Primavera 2026, una categoria que posa en valor la cuina de proximitat i els locals amb encant.

En el marc d’un any clau per a la gastronomia catalana

L’arribada dels Sols Guia Repsol coincideix amb el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. És, a més, la comunitat amb més establiments distingits per la guia: 114 restaurants, 13 d’ells a la demarcació de Tarragona.

Projecció internacional i visibilitat per al territori

L’acte es podrà seguir per streaming i situarà Tarragona en el mapa dels grans esdeveniments gastronòmics europeus. “Som una potència gastronòmica i estem orgullosos d’acollir aquesta celebració”, ha conclòs Viñuales.

Sobre l'autor
Ismael Lobo
Ismael Lobo
Veure biografia
El més llegit