Èxit rotund de la primera Fira Tarragona Marida, amb milers de degustacions i tres dies d’activitats

La cita gastronòmica omple la Rambla Nova i el Passeig de les Palmeres amb cuina, vi, música i propostes familiars

17 de novembre de 2025 a les 18:59h

La ciutat de Tarragona ha celebrat aquest cap de setmana la primera edició de Tarragona Marida, una proposta gastronòmica que ha convertit el Passeig de les Palmeres i el tram final de la Rambla Nova en un gran espai d’activitats amb el vi i la cuina de proximitat com a eix central. La iniciativa, organitzada per Mercats de Tarragona, ha ofert un programa intens amb un ampli ventall d’opcions per a tots els públics.

Durant els tres dies de fira, els visitants han pogut gaudir de 29 activitats protagonitzades per 39 convidats entre xefs, divulgadors, músics i artistes. Les xifres d’assistència també han estat destacades: s’han servit més de 6.300 degustacions de vi de les Denominacions d’Origen de la província i uns 2.200 tastos gastronòmics elaborats per restauradors locals i paradistes del Mercat Central.

 

Tres escenaris i una àmplia mostra de talent

L’escenari Dieta Mediterrània, situat a la Rambla Nova, va reunir un públic nombrós per seguir les cuines en directe de noms com Arnau París, Ada Parellada, Vicent Guimerà i Pep Moreno —aquests dos últims, amb estrella Michelin—, així com del jove Albert Hernández, popular per la seva participació a MasterChef Junior 7. Paral·lelament, els vuit pòdcasts divulgatius sobre les DO tarragonines van reunir 26 ponents, que van aportar visions diverses sobre el món del vi.

La música va tenir el seu espai a l’escenari Mercats, amb actuacions de Joan Reig, Guillem Estadella, The Marins Poppins i Dijeila. Per al públic familiar, l’escenari UNESCO va omplir-se durant els espectacles de La Tresca i la Verdesca, Xip Xap i Cuentropia.

La programació es va completar amb esmorzars de forquilla, dinars populars, tastos del Mercat Central, la 15a caminada solidària de La Muntanyeta i la presentació de la Guia dels vins brisats de Catalunya de Marc Picanyol, que van sumar activitat física i contingut literari a la festa.

 

Una aposta gastronòmica de ciutat

La presidenta de Mercats i consellera de Comerç i Turisme, Montse Adan, va valorar molt positivament la resposta del públic: “Estem molt satisfets de la rebuda que ha tingut la primera edició de la Fira. Malgrat la pluja de dissabte a la tarda, l’acollida ha estat molt bona i hem pogut oferir una proposta gastronòmica i vinícola amb mirada transversal de tot el territori”.

Tarragona Marida s’ha estrenat coincidint amb tres efemèrides: el 25è aniversari de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial, la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i el 15è aniversari de la Dieta Mediterrània com a Patrimoni Cultural Immaterial.

La fira ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Dieta Mediterrània, Tarragona Turisme, INCAVI, les DO tarragonines i els paradistes del Mercat Central, consolidant-se com un nou punt de trobada entre gastronomia, cultura i identitat territorial.