L’Escola Les Eres de Creixell surt a cantar per la pau

  Un total de 222 nens i nenes de l’alumnat de l’escola Les Eres de Creixell, han sortit a la Plaça Major

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Aquest dilluns 30 de gener de 2023, un total de 222 nens i nenes de l’alumnat de l’escola Les Eres de Creixell, han sortit a la Plaça Major de Creixell a celebrar el DENIP (Dia Escolar de la No-Violència i la Pau).
  Ha obert l’acte la directora de l’escola Antònia Royo amb un breu parlament. Tot seguit, 3 nois i noes de 6è de PRIMÀRIA han llegit el manifest per la Pau que han escrit i, a continuació, tots els infants de l’escola han cantat plegats “Volem la Pau”, una cançó escrita per David Abril.
  Ha dirigit el cant la professora de música de l’escola Àngels López Sánchez. Es dona la circumstància que l’Àngels va ser alumna fa uns anys ella mateixa de la mateixa escola.
  A l’acte hi ha assistit també l’alcalde de Creixell Jordi Llopart acompanyat dels regidors Jaime Serret i Pili Romero, així com nombrosos veïns i veïnes.
  El Dia Escolar de la No-violència i la Pau-DENIP, conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.
  Es practica a escoles de tot el món, el dia 30 de gener (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi).
  No s’ha de confondre amb el Dia Internacional de la Pau molt posterior, establert l’any 2001 i que se celebra el 21 de setembre a iniciativa de les Nacions Unides.
  Què fan les escoles el dia de la no-violència i la pau?
  Les escoles de tot el món celebren el DENIP amb diferents actes. Els objectius del Dia Escolar de la No-violència i la Pau són:
  • Sensibilitzar que la pau és molt més que l’absència de guerres i baralles.
  • Conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d’amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.
  • Conèixer persones o grups que lluiten per la pau i la justícia al món.
  • Saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la, clara i ordenada.
  • Compartir una estona amb tots els alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar la diada de la no-violència.