Es reprèn la inciativa del Museu d’Història “Quan els objectes parlen”

S’exposaran a la vitrina de la Casa Castellarnau i es podrà seguir l’explicació de manera virtual

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Exposició "Quan els objectes parlen".

A partir d’aquest mes d’octubre torna la iniciativa del Museu d’Història, de Quan els objectes parlen. Al pati de la Casa Castellarnau s’exposa un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat i és visible des del carrer. Amb aquesta activitat es donen a conèixer algunes peces del fons del Museu d’Història i se’n divulga la seva història.

 

A més a més, es podrà veure la presentació virtual de cada peça que posa en context el seu moment històric, la seva troballa, significat i totes aquelles característiques que n’expliquen el valor històric a través de www.tarragona.cat/objectes-parlen .

 

En aquesta tercera edició de la peça del mes, podem veure, ja pel que fa al mes d’octubre, un ungüentari romà, que és un recipient de vidre romà que s’utilitzava com a contenidor de productes cosmètics; un fragment de ceràmica ibèrica decorada a mà per un artista iber i al desembre un fragment d’una font romana realitzada amb terracota, que es tracta d’un tub rectangular i corbat per on circulava l’aigua.

 

De cara al 2021, durant el mes de gener hi haurà exposat un pilar decorat d’època visigòtica; el febrer un daguerreotip del segle XIX que és l’objecte amb el qual es procedia a obtenir una fotografia, a partir d’una placa de coure; al mes de març s’exposarà una xocolatera, un recipient cilíndric que servia per fer xocolata calenta al segle XIX. Al mes d’abril podrem veure un bust femení d’alabastre blanc que simboltiza la I República espanyola i que duu un barret frigi vermell, cabells llargs i arrissats i sobre el pit un escut de l’estat republicà. Al maig una màscara teatral de fang, provinent del Teatre Principal de Tarragona i datada del segle XIXI presidirà la peça del mes i de moment, fins al juny, la darrera peça exposada serà un calendari emmarcat, un element curiós del segle XIX ja que té un sistema mecanitzat per al seu funcionament.