Les entitats de la Pobla reconegudes en una gala conduïda per l’humor de Quim Masferrer

El Casal Cultural s’omple per assistir al tradicional acte de reconeixement del moviment associatiu del poble, que enguany distingeix fins a 28 entitats

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Dissabte a la tarda, el televisiu i reconegut Quim Masferrer va sortir a l’escenari del Casal  Cultural de la Pobla de Mafumet per conduir la Diada d’Entitats, enguany titulada “La Pobla creix  amb tu”. Aquesta és la desena edició de l’acte amb el qual l’Ajuntament pobletà reconeix -en  nom de tot el municipi- la lloable tasca que duen a terme totes i cadascuna de les entitats  pobletanes, 28 en total, i que contribueixen a fomentar la cohesió social del poble a través de  l’activitat que realitzen.

Durant la gala, Masferrer va interactuar repetidament amb el públic i va donar veu a diverses  entitats en un acte amè, divertit i distès i que va servir, en definitiva, per posar el focus sobre  l’activitat que desenvolupen les 28 entitats del poble.

Davant del públic que va omplir de gom a gom el Casal Cultural, les entitats van anar desfilant  una a una sobre l’escenari per recollir el seu guardó commemoratiu d’aquesta gala, durant la  qual també es va realitzar un homenatge especial a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil.  Aquesta va ser condecorada amb el Diploma de Serveis Distingits al municipi, en reconeixement  i agraïment per la tasca desenvolupada en tots els actes socials, però especialment pel seu  suport i actuació desinteressada durant la pandèmia.

Així ho va manifestar l’alcalde pobletà, un Joan Maria Sardà que durant la seva intervenció va  destacar que els voluntaris de Protecció Civil són “la viva imatge de l’altruisme i del treball en  benefici de la comunitat”. 

D’altra banda, l’alcalde va voler “deixar constància, en nom de tot el municipi, que la feina que feu  les entitats de la Pobla és impagable. Tenim la gran sort de ser un poble cohesionat i actiu. Anem creixent, però mantenim l’arrel que ens fa forts: ens coneixem els uns als altres i participem de la  vida social del poble”.

I en aquesta unió, va apuntar, “les entitats hi teniu molt a dir, perquè sou el pal de paller de la  cohesió social, del sentiment de pertinença al municipi, de l’estima per les nostres tradicions. Sou el motor social de la Pobla”.

Finalment i per cloure la gala, Quim Masferrer va donar pas a l’actuació del Trio Gavana, que amb  la seva elegància i excel·lents veus van donar per acabat l’acte.

Seguidament, el públic del Casal Cultural es va traslladar a l’aparcament annex al mateix, a on va  tenir lloc un aperitiu i brindis de celebració en honor de les entitats. Aquest va estar amenitzat  musicalment per Maria Jacobs.

Les 28 entitats pobletanes que van ser reconegudes en aquesta gala són: Amics de l’orgue, AMPA de la llar d’infants l’Esquirol, AMPA de l’Escola Mare de Déu del Lledó, Associació de  Dones Mare de Déu del Lledó, Associació de Jubilats i Pensionistes, Associació de Voluntaris de  Protecció Civil, Associació Esportiva, Associació Familiar +30, Associació Gourmets de la Pobla  de Mafumet, Associació Ball de Diables “Els Set Pecats Capitals”, Banda de cornetes i tambors  Sant Miquel, Capri Club Cataluña, Club Ciclista “Amics de Reus i la Pobla de Mafumet”, Club de  Futbol Pobla de Mafumet, Club de petanca de la Pobla de Mafumet, Club de tir “El Perdigot”,  Club de Vehicles Clàssics, Club Gimnàstica Rítmica Costa Daurada, Club Patí la Pobla de  Mafumet, Club Triatló de la Pobla de Mafumet, Comunitat de regants “la Sequieta”, Cooperativa  Agrícola “Sant Isidre”, Grup d’Armats de la Pobla de Mafumet, La Corriola Teatre, La Pobla de  Mafumet Gats, Moto-Club la Pobla, Societat de caçadors “la Deportiva” i Unió Ocellaire la Pobla El Passerell.

Fira d’entitats

En paral·lel a la celebració de la Diada d’entitats i a l’aparcament annex al Casal Cultural, una  àmplia representació del teixit associatiu del municipi va participar de la Fira d’entitats. Es tracta  d’un espai concebut com a punt de trobada de les entitats, a on tenen l’oportunitat de mostrar  l’activitat que desenvolupen i, fins i tot, poden captar nous membres per a la seva entitat.

Següent parada: Setmana Santa

Finalitzada la gran jornada de les entitats, el municipi mira al futur i ho fa amb la mirada posada  en la següent activitat cultural: la Setmana Santa. D’entre la programació habitual d’aquesta cita  en destaca la representació del Misteri de la Passió, que enguany arribarà a la seva vintena  edició.

En aquest sentit, l’entitat organitzadora d’aquesta representació, el Grup d’Armats, ha obert un  termini per a la incorporació de nous membres interessats a formar part de la seva activitat i  participar, així, al Misteri de la Passió de la Pobla de Mafumet. Les persones interessades s’hi  poden inscriure a l’Ajuntament fins al 31 de març.