Sabadell comprarà 3 blocs amb ocupacions conflictives per desallotjar-los

Avatar photo

El consistori destinarà 5 milions d'euros per incorporar 50 pisos al parc públic i destinar-los a ús social

L’Ajuntament de Sabadell està en converses amb la propietat de diferents blocs de pisos que són objecte d’ocupacions conflictives amb l’objectiu d’adquirir aquests edificis, promoure el seu desallotjament i destinar els habitatges al lloguer o a l’emergència socials.

 

Amb aquestes operacions, s’acabaria, d’una banda, amb els problemes d’incivisme i convivència que aquestes ocupacions generen i, d’altra banda, es podrien guanyar entre 40 i 50 pisos per a ciutadans o famílies amb rendes limitades o en situació de vulnerabilitat.

 

Els habitatges se situen en diferents barris de Sabadell com ara Can Puiggener, Gràcia o la Creu Alta i en tots els casos els propietaris són grans tenidors.

 

Un centenar de pisos adquirits

La nova mesura se suma al conjunt d’accions impulsades per l’Ajuntament durant els darrers temps, tant per fer front a les ocupacions conflictives com per incrementar el nombre de pisos socials a la ciutat.

 

Entre les actuacions per afavorir l’accés a l’habitatge, l’Ajuntament i l’empresa pública VIMUSA han adquirit des de mitjans del 2019 un centenar de pisos per tanteig i retracte per incorporar-los al parc de pisos socials. Així mateix, s’ha potenciat la rehabilitació d’aquests o altres habitatges públics.

 

En comprar o rehabilitar, l’administració local ha invertit prop de 9 milions d’euros aquest mandat. A hores d’ara, el parc municipal d’habitatges supera els 1.660 pisos (entre els de VIMUSA i els d’SBD Lloguer Social), incloent-hi els de lloguer assequible i els d’emergència.

 

Fer front a les ocupacions conflictives

Paral·lelament, s’han pres diferents mesures per fer front a les ocupacions conflictives que generen problemes de convivència i incivisme al veïnat. En aquest sentit, s’han incrementat les actuacions de Policia Municipal per aturar les ocupacions en calent (quan s’acaba d’entrar o quan hi ha temptativa d’ocupació). I s’està treballant amb fiscalia i la judicatura per potenciar la coordinació i facilitar les intervencions, sempre d’acord amb el marc legal.

 

Així mateix, en el marc de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, presidit per l’alcaldessa de Sabadell, s’han reclamat mesures contundents a les administracions superiors, els canvis legals necessaris i més suport als municipis en la lluita contra les ocupacions conflictives.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twelve − three =

Notícia anterior

Les entitats de la Pobla reconegudes en una gala conduïda per l’humor de Quim Masferrer

Notícia següent

Mollerussa ofereix pràctiques en jardineria a 9 persones del Pla d’Urgell

Notícies relacionades